PRENOČILA NA PROSTEM

Izginila moški (48) in otrok: to je razkrila policija

V petek so ju začeli iskati, a neuspešno. Drugi dan je spet stekla iskalna akcija, potem pa jih je dosegla vest.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Andrii Zorii, Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Andrii Zorii, Getty Images

Minuli petek ob 20.36 je bila policija obveščena, da sta se na območju Zadnjiškega Ozebnika (2048 metrov visoka gora v Zahodnih Julijskih Alpah) nad dolino Trente (občina Bovec) izgubila pohodnika, državljana Nemčije (48-letnik in otrok). S parkirišča v dolini Zadnjice, kjer sta pustila osebni avtomobil, sta se odpravila v smeri planine Lepoč ter naprej do Zadnjiškega Ozebnika.

Po prijavi so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki so s helikopterjem letalske policijske enote pregledali območje, vendar ju sprva niso našli. Iskalna akcija se je nadaljevala v soboto zjutraj. Nekaj minut po 10. uri so bili policisti obveščeni, da sta se pogrešanca, oba nepoškodovana in izčrpana, preko planine Lepoč vrnila v dolino in se odpeljala v smeri Trente oz. Bovca.

Ugotovljeno je bilo, da sta planinca noč preživela in delno prespala v manjši dolini z zelo strmim pobočjem in gosto poraščeno z drevjem. Takoj ob svitu v soboto zjutraj sta splezala po pobočju na manjšo jaso in se nato spustila po zelo strmem in kamnitem pobočju ter nadaljevala pot v smeri doline do svojega avtomobila, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas