RDEČI PETELIN

Izbruhnil požar v Ljubljani, stanovalce svarijo: Ne odpirajte oken (FOTO)

Posreduje tudi ekološki laboratorij z mobilno enoto.
Fotografija: Kakšnih 20 gasilskih enot v spopad z ognjem. FOTO: GB Ljubljana
Odpri galerijo
Kakšnih 20 gasilskih enot v spopad z ognjem. FOTO: GB Ljubljana

Ob 4.12 so ob večjem skladišču na Plemljevi ulici v Ljubljani zagorele palete. Požar se je razširil v notranjost objekta. V njem ima svoja skladišča več podjetij, med drugim tudi trgovsko podjetje z gumami, kamor naj bi se po prvih podatkih ogenj razširil.

Posreduje 20 gasilskih enot. Zaradi bližine železnice je bil obveščen dispečer Slovenskih železnic, poleg njega tudi policija in Elektro Ljubljana za odklop elektrike. Posreduje tudi ekološki laboratorij z mobilno enoto, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Policijska uprava Ljubljana obvešča, da v objektu po prvih podatkih ni bilo oseb, in dodaja, da gre za požar večjega obsega, zato se je dim razširil na širše območje. Na kraju posredujejo gasilci in gašenje še poteka. Vse okoliške stanovalce prosijo, naj ostanejo v zaprtih stanovanjih in naj ne odpirajo oken ter naj ne ovirajo dela intervencijskih služb in naj se po nepotrebnem ne zadržujejo v bližini požara.

Na gorenjski avtocesti in okoliških ulicah je promet oviran, voznike pozivajo, naj prilagodijo hitrost vožnje. Zaradi požara je ustavljen železniški promet na povezavi proti Gorenjski. Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo kriminalisti začeli ogled in ugotavljanje vzroka požara.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas