LESCE

Izbruhnil hud požar, lastnik 13. je tokrat imel srečo (FOTO)

Hitro ukrepanje gasilcev rešilo leseno hišo.
Fotografija: Zagorelo je v prvem nadstropju. FOTOGRAFIJE: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Zagorelo je v prvem nadstropju. FOTOGRAFIJE: Boštjan Fon

V času, ko se je večina prebivalcev Lesc in Radovljice odpravljala v šolo ali službo, so se zaslišale gasilske sirene. Najprej so rdeča vozila švignila iz leškega gasilskega doma, v tem so proti tovornjakom v svojih garažah hiteli gasilci iz Radovljice, poziv k akciji so dobili še prostovoljni gasilci iz Hlebc, z Jesenic pa je krenilo vozilo z lestvijo poklicnih gasilcev.

»Poziv iz centra za obveščanje nas je dosegel minuto pred sedmo, prvo vozilo pa je izvozilo po šestih minutah,« je povedal vodja intervencije Žiga Lenček iz PGD Radovljica: »Po prvih navedbah smo vedeli, da gori hiša v naselju na južnem delu Lesc v smeri proti Radovljici, kjer je zraslo novo naselje med železnico in brežino proti Savi. Ko smo radovljiški gasilci prispeli do objekta, so se Leščani že opremljali za intervencijo z dihalno opremo in imeli v pripravi tehnično opremo, zato smo se takoj domenili, da vodstvo prevzamem sam, skupaj pa smo nato šli v akcijo.«

Iz jaška za dvigalo

Na kraj dogodka so prvi prihiteli domači, leški gasilci in videli, da gori v prvem nadstropju novogradnje, ki je večinoma postavljena iz lesa. Šlo je za objekt na naslovu Dolina 13, in kljub nesrečni številki je lastnik imel precejšnjo srečo. Umno in predvsem hitro posredovanje gasilcev je preprečilo širjenje požara, ki se je po neuradnih informacijah začel v jašku za dvigalo, nameščenem v stanovanjski hiši.

Svoje k uspešni intervenciji je dodal še delujoč hidrantni sistem, ki je nameščen v novem naselju večinoma enodružinskih hiš. Glede na izvedbo gradnje objekta, kjer je zagorelo, in sosednje stavbe, večinoma je uporabljen les, bi se lahko požar razvil in povzročil ogromno škodo. Čeprav so ga gasilci pogasili že v fazi razvoja, so spoznali, da jih je ogenj poskušal prevarati in se je skril v stene prvega nadstropja. »Pozorno smo pregledali vsak del stavbe in pogasili točke tlenja. Delo smo zaključili šele, ko smo bili popolnoma prepričani, da je nevarnost minila,« je zaključil vodja intervencije Lenček. 

Vodja intervencije Žiga Lenček (PGD Radovljica)
Vodja intervencije Žiga Lenček (PGD Radovljica)

Hitro posredovanje je preprečilo razvoj ognja.
Hitro posredovanje je preprečilo razvoj ognja.

Gasilci Lesc, Radovljice in Hlebc so se potrudili.
Gasilci Lesc, Radovljice in Hlebc so se potrudili.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas