SODNIK ODREDIL PRIPOR

Iz zapora izpuščeni Maročan naj bi v Ljubljani posilil študentki

Pred leti naj bi izvršil rop. Iz Slovenije naj bi ga izgnali, a se to ni zgodilo.
Fotografija: V Ljubljani naj bi posilil dve študentki (fotografija je simbolična). FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
V Ljubljani naj bi posilil dve študentki (fotografija je simbolična). FOTO: Getty Images, Istockphoto

Policisti so konec oktobra pred preiskovalnega sodnika privedli 38-letnega Maročana, ki je osumljen, da je v Ljubljani izvršil dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost. Zagrešil naj bi dve posilstvi, žrtvi pa sta bili študentki, stari 22 in 23 let. Sodnik mu je odredil pripor, poroča Dnevnik.
Preberite tudi:
Policija zatajila posilstvo migranta v Ljubljani?
Bančni izpisek migranta v Sloveniji: toliko je prejel na račun

Grozil naj bi ji z nožem

Policijska uprava Ljubljana je za časnik potrdila, da je Maročan osumljen dveh kaznivih dejanje zoper spolno nedotakljivost. Eno je bilo po navedbah policije storjeno v stanovanju v študentskem domu na Bratovševi ploščadi za Bežigradom, drugo pa približno deset dni kasneje v središču Ljubljane. Obe je spoznal na Metelkovi. V prvem primeru se je s študentko nekaj ur družil v kuhinji študentskega doma, v drugem pa naj bi ženski grozil z nožem, potem ko ga je zavrnila.

V drugem primeru so ga policisti na podlagi pridobljenega opisa prijeli takoj po dejanju in mu odvzeli prostost, so za časnik pojasnili pri policiji. Maročan je posilstvi zanikal, a sta ga študentki prepoznali kot osebo, ki jima je storila silo.
 
Preberite tudi:
Trije migranti o ugrabitvi molčijo

Policisti so po preiskavi na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov osumljenca privedli pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Morali bi ga izgnati

Moškega so po navedbah policije v Sloveniji že obravnavali zaradi kaznivega dejanja zoper premoženje z elementi nasilja, za kar je konec septembra prestal dve leti zapora. Po neuradnih podatkih časnika je šlo za rop, ki naj bi ga zagrešil junija 2016.

V Sloveniji naj bi pred leti po neuradnih informacijah Dnevnika zaprosil tudi za mednarodno zaščito, a so ga zavrnili. Ko je bil obsojen, bi mu lahko odredili tudi stransko kazen izgona iz države, a se to iz neznanega razloga ni zgodilo, piše časnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije