TRAGEDIJA

Iz Drave potegnili fanta, kopal se je v skupini Erasmusovih študentov (FOTO)

Gasilca potapljača sta ga našla v nedeljo popoldne.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Txking Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Txking Getty Images/istockphoto

Kot smo že zapisali, je pri Športnem parku v Rušah prišlo do tragedije. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je namreč v nedeljo ob 16.46 v Dravo padla oseba. Posredovali so gasilci GB Maribor. Gasilca potapljača sta našla osebo, ki je utonila.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Po poročanju informativne oddaje Svet so nedaleč od ruške gimnazije iz vode potegnili truplo fanta, ki se je v skupini Erasmusovih študentov kopal v tej nepredvidljivi in nevarni reki.

Kaj pravi policija?

»Včeraj, ob 17. uri, smo bili obveščeni, da se je med skakanjem v reko Dravo v  Rušah  utopil mlajši moški. Ugotovljeno je bilo, da se je skupina mladih družila  na  pomolu,  s  katerega so skakali v Dravo. Med njimi je bil tudi 18-letnik,  sicer  tuj  državljan,  ki  je  skočil  v  reko,  a po skoku ni priplaval na površje. Več oseb ga je skušalo najti, a neuspešno. Na kraj so prispeli gasilci GB Maribor s potapljačema, ki sta pri iskanju v reki našla mlajšo  osebo,  ki  ni  več  kazala  znakov  življenja. Na kraju so bili že reševalci, ki so takoj pričeli z oživljanjem, vendar neuspešno,«​ sporočajo s PU Maribor.

Na  kraju  je bila potrjena smrt pokojnega in odrejena sanitarna obdukcija. Glede  na  vse  ugotovljene  okoliščine tragičnega dogodka, so policisti PP Ruše  tujo  krivdo izključili in bodo v zvezi z dogodkom s pisnim poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas