SMRT V SLOVENSKIH GORAH

Domačina (52) iskali od včeraj, mrtvega našli v globeli

V dolino ga je prepeljal helikopter.
Fotografija: Helikopter je v dolino prepeljal mrtvega planinca. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Helikopter je v dolino prepeljal mrtvega planinca. FOTO: S. N.

Ob 10.08 so na Žabiškem Kuku v občini Tolmin reševalci GRS Tolmin našli od sobote pogrešanega planinca.

V dolino je mrtvega planinca s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno brniško ekipo HNMP, poroča uprava za zaščito in reševanje.
 
Preberite tudi:
Srhljivka v hribih: drsel po melišču in obležal s poškodbami (VIDEO)

Policija je bila o tem, da svojci pogrešajo 52-letnega domačina, stanujočega v enem od naselij v občini Tolmin, v soboto ob 7.35.
 
Policijska patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da se je pogrešani prejšnji dan odpravil v hribe in se zvečer ni vrnil domov. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je ugotovila, da je eden od planincev približno 200 metrov globoko v globeli med Žabiškim Kukom (1844 nadmorske višine) in Voglom na strani planine Razor opazil negibno človeško telo.
 
Aktivirani so bili pripadnik gorske enote posebne policijske enote PU Nova Gorica in pripadniki GRS Tolmin, ki so na kraj nesreče odleteli z vojaškim helikopterjem. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je nesrečni planinec zdrsnil in drsel po strmem pobočju približno 200 metrov, kjer je nato obstal v globeli na strani planine Razor ter da je tuja krivda za nesrečo izključena.

Truplo je bilo z vojaškim helikopterjem prepeljano na heliodrom Tolmin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije