NAPAD NA LEVIČARSKEGA AKTIVISTA

Incident pred UKC: padale so kletvice, eden končal na tleh (VIDEO)

Moški mu je očital, da snema otroke.
Fotografija: Incident pred UKC. FOTO: Facebook, Rumeni jopiči
Odpri galerijo
Incident pred UKC. FOTO: Facebook, Rumeni jopiči

Pred ljubljanskim kliničnim centrom je prišlo do incidenta. Sporekla sta se neznanec in levičarski aktivist ter petkov kolesar, ki se bori proti obveznemu nošenju mask, na facebooku znan kot Nikita Xever. Moški je aktivistu očital, da snema otroke, mu izrekel zajetno število kletvic, varnostniki pa so preprečili hujši fizični obračun. Na koncu posnetka je Xever padel s kolesa, potem ko ga je nekdo porinil po tleh.

Posnetek incidenta je na facebooku objavilo gibanje Rumeni jopiči.


Iz posnetka je razvidno, da srboriti mimoidoči Xeverja sprva ogovori: »Si proti maskam? V redu. Protestiraš? V redu. Ampak otrok ne boš snemal! Ti je jasno?« 

Kršila javni red in mir

Kaj točno se je dogajalo, smo preverili pri ljubljanski policijski upravi. »Policisti so bili o dogodku na območju centra Ljubljane obveščeni v petek, 4. 5. 2020, ko so dobili prijavo oškodovanca. Policisti so ugotovili elemente prekrškov po zakonu o javnem redu in miru, kršitve pa sta osumljena ena znana oseba, ki je bila v družbi s še eno do sedaj neznano osebo. Policisti o vseh okoliščinah dogodka še vedno zbirajo obvestila in bodo izvedli ustrezne prekrškovne postopke,« so pojasnili. Dodali so še, da niso prejeli nobene prijave o nedovoljenem snemanju oseb.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije