SPREVRŽENO

Ima pedofil na vesti še eno dekle?

Sobočan zaradi spolnega napada že prestaja zaporno kazen. Zoper njega vložena še ena ovadba.
Fotografija: Tožilka Desanka Novak pravi, da podrobnosti iz ovadbe niso za javnost, saj gre za odškodovanje otroka. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Tožilka Desanka Novak pravi, da podrobnosti iz ovadbe niso za javnost, saj gre za odškodovanje otroka. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – »Spolna zloraba otroka je ena od najbolj grozljivih oblik zlorabe in sprevrženih kaznivih dejanj. Nasilje nad otrokom brutalno posega v njegovo dostojanstvo in telesno nedotakljivost ter ga zaznamuje za vse življenje. Večina spolnega nasilja nad otroki se zgodi v okolju, ki ga otrok pozna in mu zaupa,« pravi Robert Roudi, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na PU Murska Sobota, in dodaja: »Otroci o spolni zlorabi težko spregovorijo. Najtežje je, ko je storilec kdo iz ožjega družinskega kroga. Najpogosteje o tem dolgo molčijo, saj sprva morda niti ne vedo, da gre za zlorabo. Toda če nam otrok o tem poroča, moramo njegova sporočila jemati zelo resno in ne glede na to, da ravnanje morda ni prepoznano kot kaznivo dejanje, spoštovati njegove občutke in ga zaščititi.«



Zgodba o zlorabi mladoletne osebe je pred kratkim pretresla tudi Prekmurje, zaradi vseh grozot, ki so prišle na plan, pa je bil danes 25-letni mladenič iz Murske Sobote oktobra 2017 obsojen na tri leta in enajst mesecev zapora. Na sodišču je priznal, da je spolno zlorabil sorodnico, ko še ni imela niti deset let, zdaj pa so se pojavile govorice, da naj omenjena sorodnica ne bi bila njegova edina žrtev, temveč naj bi spolno zlorabil še eno dekle, prav tako mlajšo od 15 let.

Do informacij o tem so se kriminalisti dokopali že med preiskovanjem njegovega prvega kaznivega dejanja, zato so preiskavo nadaljevali, tudi ko je bil Prekmurec že na prestajanju kazni.



Višja državna tožilka Desanka Novak, namestnica vodje okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti, nam je zdaj potrdila, da so zoper 25-letnika 19. julija prejeli novo ovadbo zaradi kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo 15 let. Dodala je, da ga murskosoboški kriminalisti tudi v tem primeru sumijo, da je dejanje storil v sorodstvenem krogu. Zaradi sodnih počitnic, ki trajajo do 15. avgusta, tožilstvo zahteve za preiskavo še ni podalo, bodo pa kazensko ovadbo proučili in odločili o nadaljnjih postopkih. Novakova je dodala, da podrobnosti iz ovadbe niso za javnost, saj gre za odškodovanje otroka. Za zaprtimi vrati so Sobočanu sodili tudi oktobra 2017.

Obe domnevni žrtvi sta bili mlajši od 15 let. FOTO: Guliver/getty Images
Obe domnevni žrtvi sta bili mlajši od 15 let. FOTO: Guliver/getty Images
A spolni napad na deklico, ki ni imela niti deset let, pa takrat ni bil edini očitek, zaradi katerega je bil mladec obsojen. Na predobravnavnem naroku je namreč priznal vse grehe, tudi navedbe v obtožnici, da je svoje početje z deklico posnel in posnetek objavil v zaprti skupini uporabnikov na družabnem omrežju. Prav zaradi te objave so ga kriminalisti izsledili, zato se Sobočan na sodišču ni sprenevedal, ko mu je tožilstvo ponudilo, da bo v zameno za priznanje po hitrem postopku zanj predlagalo kazen tri leta in enajst mesecev zapora. Kateri dokaz je kriminaliste pripeljal do odkritja še ene grozljive zgodbe o spolni zlorabi otroka, nam ni uspelo izvedeti, ne gre pa izključiti, da bi lahko prav omenjena sodba drugo domnevno žrtev pripravila do tega, da spregovori o zlorabi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije