NA ŽELEZNIŠKEM PREHODU

Hudo trčenje: vlak nekaj metrov potiskal traktor (FOTO)

Znova se je zgodila prometna nesreča na prehodu čez železniške tire.
Fotografija: Traktorist je lažje poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda. FOTO: PU MS
Odpri galerijo
Traktorist je lažje poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda. FOTO: PU MS

V ponedeljek ob 12.56 sta pri naselju Ključarovci v občini Križevci pri Ljutomeru trčila traktor in tovorni vlak. Poškodovanega traktorista so oskrbeli reševalci NMP iz Ljutomera. Gasilci iz PGD Ljutomer so sanirali kraj nesreče.
Traktorist je lažje poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda. FOTO: PU MS
Traktorist je lažje poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda. FOTO: PU MS

Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, je po prvih podatkih voznik lažje poškodovan. »Več informacij bomo posredovali po končanem ogledu kraja prometne nesreče.«

Slabo označeni prehodi

Ob dveh zadnjih prometnih nesrečah na prehodih čez železniške tire v Prlekiji (najprej Krapje in sedaj Ključarovci) ne gre prezreti, da je v Sloveniji še vedno polovica vseh prehodov čez tire obeležena z andrejevim križem. Res je sicer, da to zadostuje in je treba vozilo zaustaviti, toda nekateri vozniki to spregledajo ali celo ignorirajo.

Na javnem železniškem omrežju je bilo sicer 31. 12. 2020 evidentiranih 714 nivojskih prehodov, od tega 375 nivojskih prehodov, označenih z andrejevim križem, 297 nivojskih prehodov zavarovanih z avtomatsko varnostno napravo (zapornicami), 18 nivojskih prehodov zavarovanih z avtomatsko svetlobno cestno signalizacijo, 15 nivojskih prehodov mehansko napravo ter zvočno in svetlobno organizacijo in devet nivojskih prehodov, zavarovanih z zapornim brunom.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas