HUDO NEURJE

Poplavljena Ljubljana: veter ruval drevesa, voda zalila tudi UKC (FOTO)

Močan veter je podiral drevesa, pihalo je tudi do 86 km/h.
Fotografija: Poplavljena obvoznica. FOTO: Bralec poročevalec
Odpri galerijo
Poplavljena obvoznica. FOTO: Bralec poročevalec

Nad Ljubljano se je sinoči razbesnelo hudo neurje, v katerem je med drugim zalilo zdravstvena domova Vič in Šiška in del UKC Ljubljana, poroča uprava za zaščito in reševanje. Močan veter je podiral tudi drevesa. 

image_alt
Hudo neurje nad Ljubljano, zaliti objekti in ceste (FOTO)

Neurje z močnimi sunki vetra in veliko količino meteornih padavin je Ljubljano zajelo okoli 21. ure. Po podatkih dežurnega meteorologa je merilna postaja na Vrhniki zabeležila sunek vetra s hitrostjo 86 kilometrov na uro, merilna postaja Ljubljana  Bežigrad pa polurno vrednost padavin v višini 36,28 milimetra.

Meteorna voda zalila številne objekte

V regijskem centru za obveščanje Ljubljana so na številki 112 zabeležili skupno 603 klice. V večini primerov so meteorne vode zalile različne objekte, med drugim telovadnico osnovno šole Vita Kraigherja, hotel nasproti Kina Šiška, gimnazijo in dijaški dom Šiška ter del UKC Ljubljana, pa tudi dva zdravstvena domova.

Poplavljen podvoz. FOTO: Bralec poročevalec
Poplavljen podvoz. FOTO: Bralec poročevalec

V Logu pri Brezovici in na Triglavski ulici v Ljubljani sta na osebni vozili padli drevesi, drevesi sta se podrli tudi preko cestišč, osebni vozili pa sta bili ujeti v poplavljenem podvozu v Savljah in pred železniško postajo Dolgi most v Ljubljani.

Po doslej zbranih podatkih so zabeležili 87 dogodkov, povezanih z neurjem. V intervencijah je posedovalo 20 gasilskih enot, od tega ena poklicna.

Zaprt vozni vas na ljubljanski obvoznici

Prometnoinformacijski center poroča, da je na severni ljubljanski obvoznici zaradi sanacije po neurju zaprt vozni pas med priključkoma Ljubljana sever, Celovška cesta in Industrijska cona Šiška proti Štajerski. Na zahodni in severni ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in priključkom Industrijska cona Šiška proti Zadobrovi nastaja zastoj in s tem zamude med 20 in 25 minutami. Iz smeri Primorske proti Štajerski priporočajo pot po ljubljanski južni in vzhodni obvoznici.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas