PIJANI VOZNIKI

Hrvat v Slovenijo hotel z 2,4 promila alkohola v krvi

Mlada voznica je pijana trčila v drevo.
Fotografija: Policija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Policija. FOTO: Jure Eržen, Delo

NOVO MESTO – Dolenjski policisti so imeli konec tedna veliko dela z vozniki, ki so sedli za volan, čeprav so pred tem pregloboko pogledali v kozarec.

V noči na soboto se je zgodila prometna nesreča na cesti med Novim mestom in Otočcem pri odcepu za Lešnico. Voznik (36) osebnega avtomobila je zapeljal s ceste in trčil v prometno signalizacijo. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, a je opravljanje preizkusa odklonil. Izdali so mu plačilni nalog in o odklonu preizkusa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se v tem primeru voznik kaznuje z globo najmanj 1200 evrov, izreče pa se mu tudi 18 kazenskih točk.

Brez dovoljenja, a pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Gumberku so novomeški policisti v soboto dopoldne ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,26 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Izgubila nadzor

V noči na nedeljo je 19-letna voznica začetnica vozila iz smeri Straže proti Novemu mestu. V kraju Potok je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila nadzor nad vozilom, z avtomobilom prebila varnostno ograjo in trčila v drevo. Lažje poškodovano so jo reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,64 miligrama alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
 
Na mejni prehod Metlika je v noči na ponedeljek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,16 miligrama alkohola (približno 2,4 promila). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu napisali obdolžilni predlog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije