Grozljivka v naših gorah: padel 70 metrov globoko, planinka udarila v skalo

Helikopter SV je dvakrat poletel na pomoč.
Fotografija: V gorah je posebej v zimskem času zelo nevarno. FOTO: Janez, bralec poročevalec
Odpri galerijo
V gorah je posebej v zimskem času zelo nevarno. FOTO: Janez, bralec poročevalec

V nedeljo so imeli veliko dela gorski reševalci in helikopterska posadka Slovenske vojske (SV). Ob 11.27 je na Veliki Golici zaradi neprimerne opreme planinec zdrsnil v globel.

Gorske reševalce GRS Jesenice je na kraj nesreče prepeljala posadka s helikopterjem SV. Z vrvno tehniko so se spustili do ponesrečenca, ga oskrbeli in s tehničnim posegom potegnili 70 metrov iz prepadne, zasnežene in poledenele stene, nato pa peš pospremili v dolino in ga prepeljali v SB Jesenice na preventivni pregled. Zaradi mejnega območja so bili o nesreči obveščeni gorski reševalci koroške regije.

Zdrsnila 200 metrov

Ob 13.13 je na pobočju Krna v občini Kobarid planinka zdrsnila na krnski plošči, med zdrsom udarila v skalo in se po približno 200 metrih poškodovana ustavila. Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin in posadka s helikopterjem SV z dežurno reševalno ekipo na krovu. Poškodovanko so prepeljali v ljubljanski UKC.

Ob 13.31 pa si je na pobočju Snežnika pohodnica zlomila roko. Poškodbo je oskrbel pohodnik (zdravnik) na kraju nesreče. Gorski reševalec GRS Ljubljana je poškodovanko pospremil v dolino, domači pa so jo prepeljali do zdravniške oskrbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije