STRAŠNO

Grozljivka sredi Ljubljane: potegnili so ga izpod avtobusa

Objavljeno 30. november 2019 19.16 | Posodobljeno 30. november 2019 22.10 | Piše: T. V.

Nesreča se je zgodila med menjavo pnevmatike.

Med menjavo pnevmatike je avtobus padel nanj (simbolična fotografija). FOTO: Špela Ankele
Ob 18.04 je v križišču Resljeve ceste in Slomškove ulice med menjavo pnevmatike avtobusa ta padel z dvigalke in ukleščil osebo.

Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom avtobus dvignili, rešili poškodovano osebo in jo predali reševalcem.
 
Preberite tudi:

Po prestolnici tulijo sirene, razkrivamo, kaj se je dogajalo (VIDEO)Reševalci nujne medicinske pomoči Ljubljana so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

O dogodku so bile obveščene pristojne službe, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Po do zdaj zbranih obvestilih je bil v dogodku lažje poškodovan 45-letni moški. Nesreča se je zgodila, ko je ob popravilu zavor avtobusa popustila dvigalka in je moškega avtobus stisnil ob tla. O nesreči je bil obveščen delovni inšpektor. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo, so nam o nesreči povedali pri PU Ljubljana.

Padel v jašku dvigala

To pa ni edina nesreča pri delu, ki se je zgodila danes. Ob 13.05 je v Britofu v občini Kranj pri delu v jašku dvigala delavec padel z višine.

Poškodovanega so gasilci GARS Kranj in PGD Britof z vrvno tehniko dvignili iz jaška in predali reševalcem nujne medicinske pomoči Kranj.

Gozdarja odpeljal helikopter

Ob 12.25 se je na težko dostopnem območju Koprivne v občini Črna na Koroškem poškodoval gozdar.

Gasilci PGD Črna na Koroškem, reševalci GRS Koroške in ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovanca oskrbeli in prenesli do helikopterja.

Posadka z vojaškim helikopterjem in dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Deli s prijatelji