TRAGIČNA NESREČA

Grozljivka pri Tolminu: 22-letnik v gozdu našel mrtvega kolega

Moška na Tolminskem odšla v gozd, le eden se je vrnil živ. Smrtno se je ponesrečil 38-letni moški. 
Fotografija: V gozdu ga je našel mrtvega. Foto: arhivska fotografija
Odpri galerijo
V gozdu ga je našel mrtvega. Foto: arhivska fotografija

Policiste OKC PU Nova Gorica so v torek, 3. decembra, ob 17.08 obvestili, da se je pri delu v gozdu nad naseljem Podbrdo zaradi nenadzorovane prevrnitve drevesnega panja na strmem pobočju smrtno ponesrečil 38-letni moški.

Poleg policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica so bili na kraj nezgode pri delu napoteni tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Tolmin in pripadniki GRS Tolmin.

Z zbiranjem obvestil in ob ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 38-letni moški skupaj z 22-letnim gozdarjem zjutraj odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju Ava z namenom čiščenja gozda in spravljanja drv za lastno uporabo. 


Našel ga je v polsedečem položaju, na njem pa drevesni panj

Gozdar je odšel približno kilometer niže na drugo gozdno parcelo, kjer je izvajal sečnjo lesa do popoldneva, prav tako je pomagal sorodniku pri nakladanju drv na tovorno vozilo. Popoldne se 38-letni moški ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi skupaj odšla v dolino. Ta se je zato okoli 16.30 z vozilom odpravil na zgornjo gozdno parcelo in opazil negibnega 38-letnika, ki se je nahajal približno dvajset metrov pod gozdno vlako. Ker se ni odzival na njegove klice, se je 22-letnik po strmem bregu spustil do njega in opazil, da se nahaja v polsedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, na njega pa je bil naslonjen še drugi manjši panj. Z njega mu je uspelo odvaliti panj. Opazil je, da je 38-letni moški hudo poškodovan, prav tako ni kazal znakov življenja. Takoj zatem je gozdar na pomoč poklical reševalce.
 
Zdravnik ZD Tolmin je potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo, policisti so tujo krivdo izključili, poroča PU Nova Gorica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije