VPLETEN NEKDANJI DELODAJALEC?

Grozljivka na Štajerskem: prišli so na dom in streljali nanj, v hiši tudi žena in otrok

Objavljeno 27. maj 2020 13.49 | Posodobljeno 27. maj 2020 13.49 | Piše: N. B.

Želeli so doseči, da bi odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca.

Simbolična fotografija. FOTO: Aleš Andlovič
V petek so bili policisti na številko 113 obveščeni, da je prišlo do streljanja na območju Ormoža. Tisti večer so se trije moški pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše, kjer so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali doseči, da bi tam stanujoči v svojo škodo odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal Finančni upravi Republike Slovenije (Furs).

Zaradi izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi oziroma opustitvi drugega dejanja so moški ogrozili življenje tam stanujočih, saj je eden s strelnim orožjem nameril in najmanj dvakrat ustrelil neposredno v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

Osumljence kmalu izsledili

V času streljanja so bili v hiši trije ljudje, in sicer dve odrasli osebi in otrok, nobeden pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Moški so nato zbežali, policisti pa so jih izsledili na območju Maribora, kjer jim je bila odvzeta prostost.

Trije moški so bili 24. 5. s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ta pa je zoper vse odredil pripor. Utemeljeno so osumljeni storitve kaznivega dejanja izsiljevanja in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Za kaznivo dejanje izsiljevanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, enaka kazen pa je zagrožena za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.
Deli s prijatelji