NASILJE

Grozljivka na Ptuju: dekletu zlomili nos, Damjanu 4 rebra

Mlada Ptujčana sta zaradi nasilneža na kresovanju na pomoč poklicala policijo. Toda ob prihodu mož postave se je zanju nočna mora šele začela, trdita.
Fotografija: Dekle mora nositi opornico za zapestje. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Dekle mora nositi opornico za zapestje. FOTO: Aleš Andlovič

PTUJ – Letošnje kresovanje na Ptuju, ki je privabilo nekaj tisoč ljudi, se je za mlajši ptujski par končalo nadvse klavrno.
»Sprva sploh nisva imela namena oditi na koncert Vesne Pisarović pod ptujskim gradom, saj sem moral naslednji dan v službo. A sva se v zadnjem trenutku vseeno odločila, da se greva malo zabavat. Priznam, da sva spila tudi kak kozarček alkoholnih pijač, a nisva bila pijana,« je nadvse nevsakdanjo zgodbo začel 26-letni Ptujčan Damjan Ljubec.


Tudi 24 dni po dogodku so še vidne posledice zlomljenih reber. FOTO: Aleš Andlovič
Tudi 24 dni po dogodku so še vidne posledice zlomljenih reber. FOTO: Aleš Andlovič

Z dekletom sta si kupila pokovko in se zabavala ob pesmih hrvaške estradnice, ko je Damjanova partnerica zagledala znano silhueto. »Punca je med gosti opazila prijatelja. Želela se je pohecati, zato mu je z glave snela kapo. Tedaj je ugotovila, da se je zmotila in da moški ni njen prijatelj,« je nadaljeval Damjan. Še preden se je lahko opravičila, se je mladenič obrnil in jo brez opozorila s pestjo udaril v obraz. Iz nosu se ji je ulila kri, v šoku je zajokala in poiskala pomoč pri svojem fantu.

Ker je napadalec zbežal v množico, se je Damjan odločil, da bo na pomoč poklical policijo. »Moj namen ni bil le, da se najde napadalec, ampak predvsem, da se mojemu dekletu pomaga. Po pol ure smo se s policisti na prireditvenem prostoru našli. Že prvi stik je bil odklonilen, saj mi je policist pod nos zabrusil: 'Kaj ti se delaš norca. Mi vaju iščemo.' Zatem sem mu začel razlagati, kaj se je zgodilo, a me več kot očitno ni želel poslušati,« se spominja mladi Ptujčan.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije