SODELOVAL PRI UMORU

Zvabila sta ga na dogovorjeno mesto, nato ga je zahrbtno umoril

Grozljivka se je zgodila na območju Ptuja.
Fotografija: Policija je na prizorišču zločina iskala sledi. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Policija je na prizorišču zločina iskala sledi. FOTO: Aleš Andlovič

Minulo sredo je bil k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča (OS) na Ptuju priveden 38-letnik iz okolice Ptuja, ki je utemeljeno osumljen, da je februarja kot udeleženec sodeloval pri umoru 39-letnega moškega, prav tako iz okolice Ptuja. Kot smo takrat poročali, naj bi šlo za mafijsko likvidacijo, žrtev pa je bil domačin.

Po zaslišanju je preiskovalna sodnica na Ptuju zoper osumljenca odredila hišni pripor. Kot je že znano, sta preminulega 17. februarja zvečer na makadamski cesti našla domačina. Ugotovljeno je bilo, da je umrl nasilne smrti in da je utrpel več strelnih poškodb. Policisti PP Ptuj so izvedli prve nujne ukrepe, s prvimi ugotovitvami obvestili sektor kriminalistične policije PU Maribor ter dežurno preiskovalno sodnico na Ptuju in dežurnega okrožnega državnega tožilca na Ptuju, ki sta prišla na kraj kaznivega dejanja. Ogled kraja kaznivega dejanja je preiskovalna sodnica prepustila policiji in odredila sodno obdukcijo.

Privedeni sodeloval pri umoru

V preiskavi, ki so jo vodili mariborski kriminalisti, je bilo ugotovljeno, da je bil 38-letnik, ki je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici OS na Ptuju, udeležen pri storitvi kaznivega dejanja umora, ki je bil izvršen na zahrbten način, s sodelovanjem vsaj dveh oseb, ki sta pri umorjenem dosegli, da je ob dogovorjeni uri prišel na kraj izvršitve kaznivega dejanja, tam pa ga je neznan storilec večkrat ustrelil.

Znan tudi motiv 

Med privedenim in osumljencem je obstajalo dlje časa trajajoče upniško-dolžniško razmerje, iz katerega izhaja motiv, ki je 38-letnika vodil, da je s svojimi ravnanji bistveno prispeval k izvršitvi tega kaznivega dejanja. V preiskavi zbrani dokazi in ugotovljena dejstva so zožila krog suma na privedenega osumljenca ter izključila druge možnosti načina izvršitve. Zaradi utemeljenih razlogov za sum udeležbe (pomoči) pri storitvi kaznivega dejanja umora je bila 38-letniku 19. februarja že odvzeta prostost, zanj pa odrejeno pridržanje, ki je bilo odpravljeno, ko so za to minili razlogi.

Več kot 100 razgovorov in več hišnih preiskav

Med preiskavo kaznivega dejanja so policisti opravili več kot 100 razgovorov, več hišnih preiskav in preiskav elektronskih naprav, več poligrafskih testiranj, več zasegov predmetov in kriminalističnotehničnih preiskav. Pri tem se intenzivna preiskava nadaljuje in je usmerjena tudi v identifikacijo neposrednega izvršitelja kaznivega dejanja umora. Za kaznivo dejanje umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas