SPOLNO NADLEGOVANJE

Grozljivka na ljubljanski osnovni šoli: učitelj preverjal, ali nosijo spodnje hlačke

Žrtve so spregovorile o grozljivi izkušnji iz otroštva.
Fotografija: OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani. FOTO: Google Street View
Odpri galerijo
OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani. FOTO: Google Street View

LJUBLJANA – V oddaji Tednik so razkrili grozljivo dogajanje na OŠ Prežihovega Voranca iz leta 1980. Kot je dejala ena od žrtev, jih je učitelj telovadbe v šoli v naravi vsak večer prišel kontrolirat v skupinsko spalnico, ali so gole pod pižamo, menda iz higienskih razlogov. Zahteval naj bi, da ne nosijo spodnjih hlačk. Kot je še razkrila Ljubljančanka, ki naj bi takrat imela komaj 12 let, je vsako noč trepetala, kdaj bo spet prišel.

Svojo grozljivo izkušnjo je  po vseh teh letih razkrila na facebooku. Pod objavo so se oglasile tudi druge ženske, ki se jim je zgodila podobna izkušnja. Učitelj je bil tudi trener košarke. Takrat mlade najstnice se spominjajo, da se je tudi na treningih obnašal nenavadno in se jih neprimerno dotikal.

Šola dolgo časa tega dogajanja ni opazila ali ni želela opaziti. Odzvali so se šele, ko so starši neke 10-letnice učitelja ovadili policiji. Zadeva je bila na sodišču 10 let. Učitelj je bil na šoli zaposlen kar 20 let, preden je njegovo sprevrženo početje dobilo sodni epilog. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije