TRAGIČNO

Grozljivo trčenje na območju Kranja, ženska umrla na kraju nesreče

Do prometne nesreče je verjetno prišlo zaradi prevelike hitrosti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela

Na območju Kranja se je ob 8.30 zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla kolesarka. Kranjski policisti poročajo, da je povzročitelj nesreče najprej trčil v vozilo pred seboj, zatem pa je po odboju na drugo stran ceste zadel še kolesarko. Ta je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla. Cesta je bila štiri ure zaprta. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju je bil negativen, odrejen je bil še strokovni pregled.

Policisti poročajo, da okoliščine kažejo na preveliko hitrost in nesrečo z znaki kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Za žrtev nesreče je bila odrejena obdukcija, avtomobil pa zasežen zaradi nadaljnjega postopka.

Sicer pa so letos gorenjski policisti v prometu obravnavali štiri smrti udeležencev. V Gorenji vasi je umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Obstaja možnost, da je bila smrt posledica zdravstvenega stanja. Postopek je še odprt.

V drugi nesreči je voznik v Škofji Loki trčil v parkirano tovorno prikolico in umrl. Tudi v tem primeru je bila odrejena obdukcija.

Tretja nesreča se je pred kratkim zgodila na glavni cesti Tržič–Podtabor, kjer je voznik umrl po padcu iz vozila in prevračanju. Med vožnjo ni bil pripet.

Policisti znova pozivajo k varni in previdni udeležbi v prometu, saj imajo na cesti lahko že majhne napake hude posledice.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas