STOL

Gori na težko dostopnem terenu, na delu helikopter Slovenske vojske (VIDEO)

Vzrok požara še ni znan, predvidevajo pa, da ga je zanetila strela.
Fotografija: Pomagal je gasiti tudi helikopter Slovenske vojske. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Pomagal je gasiti tudi helikopter Slovenske vojske. FOTO: Boštjan Fon

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Breginj in PGD Kobarid so se popoldne spopadli s požarom na težko dostopnem pobočju Stola. Skupno je bilo na terenu 34 gasilcev, ki so gašenje zaradi noči prekinili in ga bodo nadaljevali v sredo zjutraj. Na terenu sicer ostaja požarna straža.

Poveljnik PGD Breginj in vodja intervencije Peter Rosič je povedal, da jim je pomagal gasiti tudi helikopter Slovenske vojske, saj je požar na približno 1000 metrih nadmorske višine. Ali bodo tudi v sredo potrebovali pomoč gasilcev iz bližnjih gasilskih društev in helikopterja, se bodo še odločili. »Helikopter je naredil 22 poletov in v dobršni meri pogasil požar. Vendar je ta požar talni, zato še ni v celoti pogašen. Mislim pa, da bo jutri, ko se bo ozračje ogrelo in bo ponovno zapihal tudi veter, požar znova vzplamtel.« Dostop do požarišča je sicer mogoč le peš ali s helikopterjem.

Vzrok požara še ni znan, predvidevajo pa, da ga je verjetno zanetila strela že v ponedeljek. Kdaj ga bodo pogasili, Rosič ni mogel povedati, saj bo za to potreben nekoliko obilnejši in dolgotrajnejši dež.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas