JAVNI RED IN MIR

Gorenjci za vikend razgrajali in razbijali, stepli so se tudi doma

Objavljeno 23. marec 2020 19.41 | Posodobljeno 23. marec 2020 19.41 | Piše: Ju. P.

Gorenjski policisti so imeli ta konec tedna veliko dela s kršitelji javnega reda in miru.

Morali so se ukvarjati z razgrajači. FOTO: Tadej Regent
Ta konec tedna je bilo na Gorenjskem precej pestro, policisti so se namreč morali ukvarjati z razgrajači. »Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh večkrat posredovali zaradi kršitev javnega reda in proti kršiteljem ukrepali,« je poročal Bojan Kos, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj.

Prebivalce pozivamo k mirnemu reševanju sporov in strpnosti.

»Med takšnimi dogodki je bilo prevračanje zabojnikov za smeti v Tavčarjevi ulici v Kranju v petek zvečer. Med kontrolo so izsledili dva mlajša odrasla moška in ju kaznovali z globo zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe. Kršitev prevračanja zabojnikov ni bila ugotovljena,« je sporočil Kos.

V soboto pozno popoldne so na intervencijo odhiteli tudi škofjeloški policisti, in sicer zaradi manjšega pretepa med tremi osebami v zasebnem prostoru. Vsi trije so bili lažje poškodovani, po posredovanju policije pa so se umirili. »Obravnavani so zaradi prekrška,« je povedal Kos.

O kršitvi javnega reda z izrečenim ukrepom so poročali tudi blejski možje postave. »V noči na nedeljo so posredovali zaradi hrupa z glasno glasbo v zasebnem prostoru in kršitelja kaznovali z globo,« je povedal Kos. Neki nestrpnež je bil na delu tudi na Jesenicah, kjer je na Cesti Cirila Tavčarja v noči na soboto razbil steklo na banki.

»Prebivalce pozivamo k mirnemu reševanju sporov in strpnosti. Prav tako opozarjamo na kršitve s hrupom. Bodite uvidevni do sosedov in okolice,« vsem sporoča Kos. 
Deli s prijatelji