Gorenjci za vikend razgrajali in razbijali, stepli so se tudi doma

Gorenjski policisti so imeli ta konec tedna veliko dela s kršitelji javnega reda in miru.
Fotografija: Morali so se ukvarjati z razgrajači. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Morali so se ukvarjati z razgrajači. FOTO: Tadej Regent

Ta konec tedna je bilo na Gorenjskem precej pestro, policisti so se namreč morali ukvarjati z razgrajači. »Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh večkrat posredovali zaradi kršitev javnega reda in proti kršiteljem ukrepali,« je poročal Bojan Kos, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj.


»Med takšnimi dogodki je bilo prevračanje zabojnikov za smeti v Tavčarjevi ulici v Kranju v petek zvečer. Med kontrolo so izsledili dva mlajša odrasla moška in ju kaznovali z globo zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe. Kršitev prevračanja zabojnikov ni bila ugotovljena,« je sporočil Kos.

V soboto pozno popoldne so na intervencijo odhiteli tudi škofjeloški policisti, in sicer zaradi manjšega pretepa med tremi osebami v zasebnem prostoru. Vsi trije so bili lažje poškodovani, po posredovanju policije pa so se umirili. »Obravnavani so zaradi prekrška,« je povedal Kos.

O kršitvi javnega reda z izrečenim ukrepom so poročali tudi blejski možje postave. »V noči na nedeljo so posredovali zaradi hrupa z glasno glasbo v zasebnem prostoru in kršitelja kaznovali z globo,« je povedal Kos. Neki nestrpnež je bil na delu tudi na Jesenicah, kjer je na Cesti Cirila Tavčarja v noči na soboto razbil steklo na banki.

»Prebivalce pozivamo k mirnemu reševanju sporov in strpnosti. Prav tako opozarjamo na kršitve s hrupom. Bodite uvidevni do sosedov in okolice,« vsem sporoča Kos. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije