GROZLJIVA STATISTIKA

Gasilec Anže o strašnem prizoru: Izstrelilo ju je na cesto, ležala sta 20 metrov narazen

Na slovenskih cestah ugasnila že premnoga življenja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: PGD Bistrica Pri Tržiču
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: PGD Bistrica Pri Tržiču

LJUBLJANA – Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, tega obeležimo vsako tretjo nedeljo v novembru, je slovenska policija razkrila krvavo statistiko: letos je na naših umrlo že 90 ljudi, od osamosvojitve Slovenije pa skupno 7.526 oseb.
 
Preberite še:

​VIDEO: Grozljivi posnetek iz Slovenije pretresel naše sosedeV skupini Ustvarimo reševalni pas na avtocestah so ob tem objavili zapis gasilca Anžeta, ki ga objavljamo v izvirniku, nelektoriranega:
»Mnogo let nazaj, eno mojih prvih posredovanj, kjer sem se srečal s trčenjem s smrtjo. Nekje sredi zgodnje pomladnega dne zapiska gasilski pozivnik, kjer je sporočilo o nesreči približno 8km stran. Ob prihodu na kraj dogodka je bilo jasno, da je slabo, eno vozilo na strehi v grmovju v kupu snega, drugo vozilo na cesti, brez motorja, ki je bil cca. 12m stran, menjalnik pa še 8m dlje, iz vozila na strehi so izstopili 3 fantje, iz vozila na cesti pa... No iz tega vozila je obe osebi izstrelilo na cesto, ne vem čez katero odprtino, verjetno oba čez sovoznikova vrata, ležala sta 20m narazen. Prvi ne kaže znakov življenja, drugi v hudih bolečinah. Z reševalcem sva se, na odločitev zdravnice, lotila oživljanja, nič... Umrl verjetno ob trku. Umes sem nekajkrat pogledal proti drugi osebi in videl, da se tudi tam trudijo in hitijo.
Šlo je za čelno trčenje, v vozilu, ki je bil na strehi, so bili vsi trije pripeti, v drugem vozilu noben. Kasneje sem izvedel, da so doma majhni otroci čakali na starša in enega od njih so videli šele čez nekaj dni v bolnišnici, enega nikoli več.
Zakaj pišem o tem?
Pred nekaj dnevi sem na Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah delil posnetek trčenja na Malencah in kar nekaj ljudi je pisalo, da to ni pietetno do družine umrlega. Težko je deliti tak posnetek, vendar je bilo tudi ogromno odzivov v smislu: "pretreslo me je", "res je treba vozit previdno", itd. Ja, sam menim, da zgodbe iz prve roke in posnetki vplivajo na bralce, dopovedo tudi tistim, katerih se vse preventivne akcije ne primejo, da je treba voziti pametno in strpno! Anže A.
«Policija si prizadeva, da bi bilo takih tragičnih zgodb čim manj, kar velikokrat pomeni, da izvajajo ukrepe, ki med ljudmi niso priljubljeni, je povedala generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. »Nekateri nam zato očitajo represivno ravnanje in kaznovanje, ki po njihovem nima smisla. A sprašujem se, ali se sploh zavedajo, da je globa pravzaprav še najmanjše zlo, ki jih lahko doleti ob njihovem nespametnem ali objestnem ravnanju. Da s takimi ukrepi pravzaprav varujemo tudi njihova življenja.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije