BRUTALEN NAPAD

FOTO: Z zračno puško nad mačka

Objavljeno 16. maj 2019 13.28 | Posodobljeno 16. maj 2019 13.34 | Piše: Oste Bakal

Veterinarji so komaj rešili življenje mačku, ki ga je v glavo ustrelil neznanec. Dejanje so ostro obsodili tako veterinarji kot drugi ljubitelji živali iz Pomurja.

Maček je na srečo preživel, oskrbeli so ga na Veterinarskem inženiringu, d. o. o., v Moravskih Toplicah. FOTO: Veterinarski Inženiring
MORAVSKE TOPLICE – Več kot žalostno je, kako se posamezniki vedno pogosteje izživljajo nad nemočnimi živalmi, namesto da bi zanje skrbeli in jim pomagali, saj one njim nočejo nič slabega. Zadnji tak primer se je pripetil v Prekmurju, na območju Črenšovcev, kjer je nekdo streljal na mačka, da so ga komaj rešili veterinarji v Moravskih Toplicah. Pretresljivo fotografijo mačka so objavili na spletu.

»Maček, ki ni bil kastriran, je na srečo preživel in smo ga oskrbeli. Takšna dejanja nikakor niso opravičljiva, treba jih je obsoditi, vendar smo lastniki sami dolžni poskrbeti za varnost svojih živali. Bodite odgovorni, kastrirajte in sterilizirajte živali ter preprečite takšne in druge nepotrebne težave,« pravi veterinarka Smiljana Nabergoj, ki dodaja, da so z objavo fotografije želeli opozoriti, da se to ne počne in se težave ne rešujejo tako.
Res je, da mačka ne moreš dati na vrvico in mu tako preprečiti, da bi hodil na tuje dvorišče.

»Res je, da mačka ne moreš dati na vrvico in mu tako preprečiti, da bi hodil na tuje dvorišče in tam markiral, kar nekastrirani mački pač počno. Kastrirani se raje zadržujejo doma, kjer so bolj na varnem,« še pravi veterinarka in dodaja, da je izživljanje nad živalmi treba strogo obsoditi. »Lastnik tega mačka je z njim prišel na obravnavo v ambulanto šele teden po poškodbi. Tudi sam strelja z zračno puško, ampak samo v zrak, da mačke prežene z dvorišča. Svojega pa kljub prigovarjanju ni hotel kastrirati, rekel je, da po tem ne bo več maček,« še dodaja veterinarka.

Dejanje nasilnega strelca, ki se je spravil nad nemočnega mačka, so obsodili tudi pomurski ljubitelji živali, ki so si enotni, da streljanje na hišne ljubljenčke v nobenem primeru ni sprejemljivo, zato bi moralo biti »tistega, ki je posegel po tej metodi, dodobra sram«, pravijo. 
Deli s prijatelji