ČELNO TRČENJE NA AVTOCESTI

FOTO: To so grozljive posledice silovitega trčenja na primorki 

Objavljeno 10. junij 2019 09.23 | Posodobljeno 10. junij 2019 09.38 | Piše: S. U.

Zgodilo se je okoli 21. ure.

Na kraju nesreče. FOTO: PGD Materija
KOZINA – Na avtocesti pri izvozu za Kozino je prišlo do silovitega čelnega trčenja dveh nasproti vozečih si osebnih avtomobilov, tretji (ta je vozil iz smeri Kopra proti Ljubljani), pa je zaradi trčenja v zadel v zaščitno ograjo, od koder ga je odbilo na obcestno brežino. V nesreči so bili vsi trije vozniki in še trije sopotniki poškodovani, od tega štirje težje.

»Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in GB Koper, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve pomoči ponesrečenim ter njihovem prenosu v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije, posuli cestišče z absorbentom, razsvetljevali kraj in pomagali vlečni službi pri odstranjevanju uničenih vozil. Vse poškodovane so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico,« piše na spletni strani PGD Materija.

image
Na kraju nesreče. FOTO: PGD Materija

Gasilci, zdravnik, reševalec ...

V intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, sedem GB Koper z dvema voziloma (še eno vozilo je bilo med potjo preklicano), zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana s tremi reševalnimi vozili, policisti PPP Koper in PP Kozina ter delavci Darsa.

Potek intervencije si oglejte v fotogaleriji.

image
Na kraju nesreče. FOTO: PGD Materija
Povezane vsebine
Deli s prijatelji