PROMETNA NESREČA

FOTO: Tadejeve poškodbe so bile prehude

Objavljeno 21. maj 2019 09.03 | Posodobljeno 21. maj 2019 09.03 | Piše: Mojca Marot

Šentjurčan umrl zaradi posledic prometne nesreče. Prvega maja padel z motorjem.

Tadej Rataj se je hudo poškodoval pri padcu z motorjem.
Neizmerna žalost in praznina sta zarezali v družino Rataj iz Šibenika pri Šentjurju, ko so izvedeli, da je njihov še ne 29-letni Tadej Rataj sedemnajst dni po hudi prometni nesreči, ki se je zgodila nedaleč od njihove domače hiše na praznični 1. maj zgodaj popoldne, izgubil boj za življenje.

28 let je Tadej Rataj dopolnil marca.

Policisti Policijske uprave (PU) Celje so takoj po praznikih v poročilo zapisali, da so 1. maja obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila okoli 12.40 v Šentjurju. »28-letni voznik motornega kolesa je v kraju Šibenik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo skozi levi ovinek izgubil oblast nad krmilom motorja in padel po vozišču. Pri padcu se je hudo poškodoval,« je zapisala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica PU Celje. V petek pa so iz celjske bolnišnice policiste obvestili, da je 28-letni voznik motorja zaradi posledic prometne nesreče umrl. »Prometna nesreča se je zgodila na lokalni cesti v Šibeniku. Kot smo poročali, je voznik v levem ovinku, pri vožnji po klancu navzgor, izgubil oblast nad motornim kolesom, padel in se hudo poškodoval,« je znova poročala Trbulinova. In dodala, da je motorist že enajsta smrtna žrtev prometnih nesreč, ki so se letos zgodile na območju PU Celje.

Motorist je izgubil oblast nad krmilom motorja in padel po vozišču.

Težko si je predstavljati, kaj vse je preživljala družina Tadeja Rataja iz Šentjurja, ki se je vse od 1. maja do minulega petka zaradi hudih poškodb zdravil v celjski bolnišnici. Upali so, da si bo opomogel in se vrnil v domači Šibenik. A se to žal ni zgodilo.
Tadej je bil samostojni podjetnik, ki se je ukvarjal s trgovino. »Lahko potrdim, da je bil Tadej zelo dober podjetnik pa tudi prijatelj. Predvsem je zelo rad priskočil na pomoč vsem, ki so jo potrebovali, in se trudil, da je ustregel tako družini kot svojim zaposlenim,« nam je povedal njegov brat Blaž. In pridal, da je vselej stremel za nečim boljšim. »Že zelo zgodaj sva ostala brez očeta, zato sva se morala hitro osamosvojiti, da sva si lahko privoščila stvari, ki so naju veselile. Ob tem sva pomagala mami skrbeti za kmetijo. Tako je Tadej že zgodaj, najprej na domači kmetiji, prevzel delo in pomagal mami pri vodenju te, zatem se je spustil tudi v podjetniške vode,« nam je še povedal njegov brat Blaž. Tadej je imel pred seboj še vse življenje, saj je marca letos praznoval šele 28. rojstni dan. Oboževal je vožnjo z motorjem, čeprav ga sam ni imel, nanj je sedel zgolj priložnostno. Tokrat pa se je znova izkazalo, kako tanka je meja med življenjem in smrtjo, kadar se zgodi padec, in kako zelo ranljivi so v prometu motoristi. 
Deli s prijatelji