TRČENJA

FOTO: Škode za 12 tisočakov, v avtomobilu je bilo 5 oseb

Huda nesreča na pomurski avtocesti. Verižno trčenje tudi na dolenjki.
Fotografija: Na pomurski avtocesti je avto pristal v jarku. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Na pomurski avtocesti je avto pristal v jarku. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – V soboto se je nekaj minut čez osmo uro zjutraj zgodila huda prometna nesreča na pomurski avtocesti v smeri proti Murski Soboti med izvozoma Turnišče in Gančani. Po znanih podatkih je osebno vozilo zletelo s ceste in na strehi pristalo v zaščitni ograji. Vzrok je bila domnevno neprilagojena hitrost.

Gasilci PGD Murska Sobota in IGE Nafta Lendava so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in pomagali pri prenosu štirih poškodovanih oseb reševalcem NMP Lendava, ti pa so na kraju nesreče štiri poškodovance oskrbeli in tri prepeljali v bolnišnico Rakičan. Kot sporočajo s PU Murska Sobota: »Minulo soboto, okrog 8. ure se je na pomurski avtocesti med izvozomTurnišče in Gančani zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnegaavtomobila, v katerem je bilo pet oseb, vsi državljani Romunije. Zaradineprilagojene hitrosti je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nadvozilom in zapeljal z vozišča avtoceste. Pri tem se je vozilo večkratprevrnilo in obstalo ob ograji avtoceste. V nesreči sta bil dva sopotnika huje telesno poškodovana, dva pa lažje. Nastalo je za okrog 12.000 evrovmaterialne škode. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenskaovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesrečeiz malomarnosti.«

Malo pozneje je počilo na drugem koncu države: pred 9. sobotno uro so se na dolenjski avtocesti v predoru Debeli hrib v smeri proti Ljubljani zgodile štiri prometne nesreče, v katerih so bila udeležena štiri osebna vozila in tri tovorna vozila. Zaradi nesreč je bila avtocesta skoraj eno uro popolnoma zaprta, promet pa je bil oviran še dlje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije