NI GA MOGEL OŽIVITI

FOTO: Razkrivamo, kdo je vozil mercedesa, v katerem je umrl Peter

Objavljeno 11. september 2019 07.20 | Posodobljeno 17. september 2019 21.58 | Piše: Aleš Andlovič

Mercedesa, ki je na podravski avtocesti treščil v tovornjak, je vozil 40-letni podjetnik Alex Zumer, ki je pred leti v nesreči z motorjem postal invalid. Na sovoznikovem sedežu umrl njegov 36-letni sodelavec Pignar.

Reševalci so se začudili ob pogledu na bergle. FOTO: Gasilska brigada Maribor
PTUJ – »To je prava katastrofa, kako brezobzirno je vozil in se brez vsakega zaviranja zaletel direktno v tovornjak,« je opisoval Tadej T., očividec predvčerajšnje tragedije na podravski avtocesti. Slednji se je z družino peljal od Ptuja proti Mariboru, ko je z veliko hitrostjo mimo njih švignil črn mercedes. »V tistem trenutku so imeli vsa moja družina in vsi tisti, ki so peljali po tej cesti, srečo. Možakar je z mercedesom AMG 63 mimo nas peljal definitivno več kot 250 km na uro.« Pozneje se je izkazalo, da je za volanom dragega mercedesa S coupe 63 AMG sedel 40-letni Ptujčan Alex Zumer.

image
Reševalci so se začudili ob pogledu na bergle. FOTO: Gasilska brigada Maribor

612 konjev je imel mercedes S 63 AMG.

Znani ptujski podjetnik, ki že vrsto let uspešno dela na nemškem trgu, v športnem stroju ni bil sam. Na sovoznikovem sedežu je sedel Peter Pignar iz Lancove vasi. Kot smo izvedeli, naj bi bil 36-letnik zaposlen v Zumerjevem podjetju ANpro Technik, ki ima sedež na Ptuju. Da je res vozil hitro, je potrdila vrsta prič, ki so se malo čez poldne peljale od mejnega prehoda Gruškovje proti Mariboru. Policisti o hitrosti, s katero je bil na poti mercedes, niso govorili in bodo počakali na izdelavo izvedenskega mnenja strokovnjaka prometne stroke.

Ukleščena v razbitinah

Preiskovalci nesreče so potrdili, da je 52-letni voznik tovornjaka povsem pravilno vozil svoj kamion po voznem pasu, ko se je v zadnji del priklopnika nedaleč od izvoza za Marjeto na Dravskem polju zaletel mercedes, ki je imel nameščene nemške registrske tablice. Trčenje je bilo tako silovito, da so motor mercedesa v istem trenutku zajeli ognjeni zublji. »Skočil sem iz avtomobila. Pomagali so mi še trije drugi očividci, da smo pogasili ogenj,« se še spominja Tadej. Zatem se je začelo čakanje na gasilce in reševalce, ki so jih na pomoč poklicali očividci.

image
Alex Zumer je ljubitelj hitrih avtomobilov. FOTO: facebook

Voznik Alex Zumer jo je odnesel domala brez resnih poškodb in naj bi že zapustil bolnišnico.

Pripadniki mariborske poklicne gasilske brigade, ki so kmalu po klicu prispeli na kraj nesreče, so s tehničnim posegom oba ukleščena potnika rešili iz mercedesa, ki ga je trčenje iznakazilo domala do neprepoznavnosti. Toda kljub velikemu trudu zdravnikov je vsaka pomoč za Petra Pignarja prišla prepozno. Zato pa so iz razbitin domala nepoškodovanega rešili Alexa Zumerja. Izvedeli smo, da so se reševalci že ob prihodu na kraj dogodka čudili, ko so v avtomobilu zagledali bergle. Zakaj so bile tam, jim je postalo jasno šele, ko so gasilci rešili voznika in ugotovili, da ima amputirano levo nogo. Kot smo izvedeli, naj bi se Zumer usodno poškodoval pred leti v nesreči z motorjem.

Da je Alex Zumer očitno ljubitelj hitrosti in hitrih, športnih avtomobilov, dokazuje že bežen pogled na njegov profil na družabnih omrežjih. Julija lani si je v Nemčiji privoščil poskusno vožnjo z mercedesom S 63 AMG, zraven pa zapisal: »612 PS (konjskih sil), pa da vidimo, kje ima ta dosti.« Kot kaže, se je takrat tako zaljubil v stroj, da si je kupil svojega. Cena novega nemškega lepotca je okoli 200.000 evrov, motor pa premore zares nekaj več kot 600 konjev. Kot smo še izvedeli, naj bi Zumer po nesreči – očividci, ki so priskočili na pomoč, niso mogli odpreti vrat – sam poskušal oživljati Petra Pignarja. A tudi to ni pomagalo, saj so bile rane prehude. Prav tako smo izvedeli še, da je Zumer opravil tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. Neuradno naj bi že zapustil bolnišnico, a ga čaka zagovor pred sodiščem. Policisti ga bodo namreč zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom ovadili na ptujsko okrožno državno tožilstvo. 
Deli s prijatelji