BANKOMAT

FOTO: Pri trgovini prišlo do razstrelitve, policija prosi za pomoč

Zgodilo se je danes ponoči ob 3.41.
Fotografija: FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
FOTO: PU Koper

KOPER – Danes ponoči ob 3.41 je OKC Koper prejel obvestilo regijskega centra za obveščanje, da naj bi v Senožečah pri trgovini prišlo do razstrelitve bankomata.

Policisti so na kraju potrdili informacijo o razstrelitvi bankomata in takoj začeli izvajati prve nujne ukrepe. Ugotovili so, da so neznani storilci z eksplozijo povzročili poškodbe bankomata, zaradi česar so lahko nato iz notranjosti ukradli za zdaj še neznano količino denarja. S povzročeno eksplozijo je nastala materialna škoda tako na bankomatu kot tudi na objektu trgovine.

Poškodovanih oseb ni bilo.

Policija izvaja intenzivno preiskavo, ki temelji na ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil od oseb, ki bi lahko nudile koristne podatke o kaznivem dejanju in storilcih. Obravnavajo kaznivo dejanje velike tatvine (po 205. členu KZ-1) in povzročitev splošne nevarnosti (po 314. členu KZ-1). Po razstrelitvi bankomata v Divači (16.4.2019) je to druga eksplozija v zelo kratkem časovnem obdobju, poroča PU Koper.

Primer iz Divače še ni preiskan, preiskava pa intenzivno poteka. Prosimo vse, predvsem občane iz Senožeč in okolice, da na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 sporočijo, kar so zaznali preteklo noč in bi lahko bilo povezano z eksplozijo. Predvsem prosimo za podatke o opaženih sumljivih vozilih in osebah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije