TRAGEDIJA

FOTO: Gasilec umrl v trčenju

Objavljeno 10. junij 2019 08.23 | Posodobljeno 10. junij 2019 13.09 | Piše: Oste Bakal

Gre za predsednika PGD Bresnica in podjetnika Draga Kelenca. Tragedija se je zgodila blizu domače hiše.

V nesreči je umrl Drago Kelenc. FOTO: Osebni Arhiv, Oste Bakal
POLENŠAK – Štajerske ceste so smrtni davek žal vzele tudi minuli konec tedna. Sobotna prometna nesreča je bila v Slovenskih goricah usodna za voznika kolesa z motorjem tomos APN6, 54-letnega Draga Kelenca iz kraja Bresnice.

image
Drago je umrl na kraju nesreče. FOTO: Osebni arhiv
»Okoli 20.45 se je na lokalni cesti v kraju Lasigovci pri hiši št. 5/a (občina Dornava), območje PP Ptuj, zgodila prometna nesreča IV. kategorije, 54-letni voznik kolesa z motorjem je na kraju nesreče umrl,« je med drugim sporočil vodja urada direktorja PU Maribor Bojan Kitel. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta, uredili so obvoz.

Po delu prometnih policistov so z OKC PU Maribor med drugim sporočili, da je »voznik mopeda vozil po lokalni cesti od naselja Prerad proti naselju Brezovci. V blagem levem ovinku, ki poteka po klancu navzdol, je zapeljal desno z vozišča in trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade.« Policisti Postaje prometne policije Maribor bodo poročilo posredovali na pristojno tožilstvo.

image
Sveče in rože za izjemno priljubljenega Draga Kelenca. FOTO: Oste Bakal
In tako se je končalo življenje 54-letnega Draga Kelenca iz bližnje vasi Bresnica, ki je že nekoliko bližje Podgorcem v ormoški občini.

V nedeljo so o novi tragediji na slovenskih cestah pričale svečke, ki so jih prižgali Dragovi najbližji. Zraven so žalujoči položili vrtnice. Svet je zapustil človek z izjemno veliko življenjske energije, prometna nesreča pa mu je preprečila uresničenje številnih načrtov in doseganje novih ciljev. Kot nam povedo njegovi znanci, je bil Drago vedno pripravljen pomagati. Žal njemu ni bilo pomoči.

Poleg številnih prijateljev, znancev, zlasti gasilskih tovarišev, za 54-letnikom žalujeta hčerki, ki ju je imel najraje. Drago je v lepo urejeni hiši v Bresnici živel s hčerko Sergejo, njenim partnerjem Tadejem in vnučkom Vidom. Zadnji se še ne zaveda, kaj se je zgodilo in da dedka ne bo več domov.

54 let je bil star.

Sergeja je razložila, kako je oče vse življenje delal, večino delovnega veka je bil samostojni podjetnik slikopleskarske stroke. Zaradi kakovostnega dela so ga cenili in spoštovali mnogi, v bližnji in daljni okolici je polepšal ničkoliko domov. Izjemno so ga cenili in ga imeli radi tudi v domačem prostovoljnem gasilskem društvu, kjer je bil dolga leta predsednik. Aktiven je bil tudi v Turističnem društvu Podgorci, vključeval se je v lokalno politiko, saj je kot član sveta Krajevne skupnosti Podgorci želel pomagati sovaščanom in vsem domačinom.

Drago Kelenc je bil soboslikar, gasilec in politik.

Domači niso vedeli, kam se je v soboto zvečer Drago Kelenc odpeljal z mopedom. Pokopan bo na pokopališču v Podgorcih, v rodni grudi, ki jo je imel najraje. Kdaj bodo prostovoljnega gasilca položili k zadnjemu počitku, pa včeraj še ni bilo znano, ker je bila odrejena sanitarna obdukcija. Ta bo odgovorila, zakaj je nesrečni Drago umrl. Nekateri so ugibali, da ga je med vožnjo morda obšla slabost ali je doživel srčni infarkt. 
Deli s prijatelji