NESREČA

FOTO: Pijan na štajerski avtocesti v nasprotno smer

Objavljeno 21. januar 2019 15.34 | Posodobljeno 21. januar 2019 15.34 | Piše: Ju. P.

Vožnja v nasprotno smer se je končala s hudo poškodbo povzročitelja nesreče.

Zvečer ob 20.15 je počilo na avtocesti med Pesnico in Šentiljem v smeri Avstrije. FOTO: Gasilska Brigada Maribor
ŠENTILJ – Huda prometna nesreča se je v soboto zvečer zgodila na štajerski avtocesti. Voznik osebnega avtomobila je namreč pijan vozil v nasprotno smer po avtocesti in še sreča je, da v nesreči nihče ni izgubil življenja. Kot je včeraj poročal Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, se je »ob 20.15 na avtocesti Pesnica–Šentilj v smeri Avstrije zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa lažje. Zaradi vožnje po nasprotni strani avtoceste jo je povzročil 58-letni voznik osebnega avtomobila, doma z območja Ptuja, ki je vozil v smeri Avstrije.«
image
Zvečer ob 20.15 je počilo na avtocesti med Pesnico in Šentiljem v smeri Avstrije. FOTO: Gasilska Brigada Maribor

Voznik je namreč nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje trčil v avtomobil 56-letne voznice, doma iz Šentilja, ki je nič hudega sluteč pripeljala nasproti. »Po trčenju je voznica osebnega avtomobila ostala ukleščena in so jo iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci,« je sporočil Šadl. A je bil povzročitelj tisti, ki jo je v nesreči huje skupil, saj je bil huje poškodovan, voznica pa lažje.
 

Pod vplivom maliganov


Oba poškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. »Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal prisotnost 0,82 miligrama alkohola v izdihanem zraku,« je še povedal Šadl in dodal, da je bila zaradi prometne nesreče avtocesta do 23. ure zaprta za ves promet, obvoz je bil urejen po stari cesti proti Šentilju.
0,82
miligrama alkohola je imel voznik v izdihanem zraku.


Policisti prometne policijske postaje Maribor, ki so opravili ogled kraja dogodka, bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na mariborsko tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. 
Deli s prijatelji