FILMSKA AKCIJA V LJUBLJANI

FOTO: 49-letni ugrabitelj mestnega avtobusa je vstopil pri Drami

Po posredovanju policije je začel izgubljati zavest in umrl.
Fotografija: V dogodku je bil udeležen avtobus LPP. FOTO: M. M.
Odpri galerijo
V dogodku je bil udeležen avtobus LPP. FOTO: M. M.

LJUBLJANA –  Policijska uprava (PU) Ljubljana je sporočila, da je bila včeraj zvečer malo pred 21. uro obveščena o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov LPP v Ljubljani. 49-letni Kranjčan je v centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti.

Na avtobusu je bilo nekaj potnikov. O dogajanju na avtobusu je policijo obvestil eden od njih, ki se je umaknil v zadnji del avtobusa. Za avtobusom je bilo napoteno več policijskih patrulj. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto.

Napadalec je umrl

Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) je bil 48-letnik zunaj avtobusa obvladan. V postopku po prijetju je pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, oživljanje pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je na kraju samem umrl. O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta prav tako prispeli na kraj dogajanja.
 

Več o ugrabitvi preberite v sobotni izdaji tiskanih Novic.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije