TRAGIČNO

Dva mrtva v dveh dneh

Minuli konec tedna sta na naših cestah tragično umrla voznika motorja in avtomobila. Prvi je padel v jašek, drugi pa je trčil v drevo.
Fotografija: Vozniku ni bilo pomoči. FOTO: GE Nova Gorica
Odpri galerijo
Vozniku ni bilo pomoči. FOTO: GE Nova Gorica

Minuli konec tedna je znova prispeval k črni statistiki slovenskih cest. Včeraj okoli opoldneva je ugasnilo še eno mlado življenje. Na regionalni cesti Razdrto–Senožeče, pred naseljem Senožeče, se je pripetila prometna nesreča, v kateri je umrl 30-letni voznik motornega kolesa iz Pivke, je tragično vest sporočila koprska policijska uprava.
Trčenju se je izognil, usodnemu padcu ne. FOTO: ZGRS Sežana
Trčenju se je izognil, usodnemu padcu ne. FOTO: ZGRS Sežana

Mladenič se je na motornem kolesu peljal od Razdrtega proti Senožečam in na ravnem delu ceste na nasprotnem smernem vozišču dohitel osebni avtomobil, ki ga je vozil 55-letni voznik iz Celja. Ta je prehiteval pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 22-letna Ajdovka, kandidatka za voznico. Motorist je močno zaviral, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom in padel v jašek za meteorne vode na levi strani vozišča. Trčenju z avtomobilom se je izognil, vendar je bil padec v jarek zanj usoden. Umrl je na kraju nesreče. Cesta je bila zaprta vse do 15. ure.
 

Z avtom v drevo


Še o eni smrtni žrtvi so poročali policisti. Zunaj naselja Trnovo se je na nekategorizirani cesti, ki se uporablja za javni cestni promet, v soboto ob 6.50 zgodila smrtna prometna nesreča. Iz smeri regionalne ceste proti zaselku Zavrh je z osebnim avtom vozil 65-letnik. Po 800 metrih, kjer vozišče poteka naravnost po rahlem klancu navzdol, je zapeljal desno z vozišča in po 10 metrih vožnje po brežini s prednjim delom avta trčil v drevo. Zaradi hudih ran je takoj umrl.


O smrtni nesreči so obvestili pristojne pravosodne organe. Zdravnica ZD Nova Gorica, ki je potrdila smrt, je odredila sanitarno obdukcijo. Na območju PU Nova Gorica je v nesrečah letos umrlo 7 udeležencev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije