KOMU VERJETI?

Drama v Ljubljani: žur se je končal s poskusom uboja

Hariz Softić trdi, da ga je Hrvat brutalno napadel. Z avtom je zapeljal proti njemu zato, da ga prestraši.
Fotografija: Hariz Softić svoje dejanje obžaluje in zatrjuje, da oškodovanca ni imel namena ubiti. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Hariz Softić svoje dejanje obžaluje in zatrjuje, da oškodovanca ni imel namena ubiti. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Eno dogajanje, dve zgodbi. Tako bi lahko strnili spomine obtoženega Hariza Softića in njegove domnevne žrtve Ivana A. Š. na letošnje prvo junijsko jutro, ko se je na Celovški cesti v Ljubljani prvi z avtomobilom zaletel v drugega in mu huje poškodoval nogo. Softić, ki je obtožen poskusa uboja, je ljubljanski okrožni sodnici Maji Povhe pojasnil, da je Ivana nekaj ur prej prvič srečal na stranišču v Klubu 12 v Šentvidu, ko naj bi si ta zaželel nekaj črtic kokaina. Potem ko so odšli iz lokala, pa je njemu in še enemu dekletu, ki je bila takrat z Ivanom, ponudil prevoz do središča mesta. Čeprav se je vmes dvakrat ustavil z avtomobilom, ga Ivan, kljub Softićevim večkratnim prošnjam, ni hotel zapustiti. Med vožnjo naj bi ga Ivan, ki prihaja iz Hrvaške, živi pa v Sloveniji, zmerjal in žalil tudi kot Slovenca.


Zgodilo se je v križišču Celovške ceste in Ruske ulice. FOTO: Marko Feist
Zgodilo se je v križišču Celovške ceste in Ruske ulice. FOTO: Marko Feist
Softić je v Ruski ulici ustavil avto, šel v prtljažnik po leseno palico za biljard in z njo grozil, a moškega ni udaril. Po krajšem prepiru je oškodovanec Softića s pestmi pobil na tla. Nato sta šla do Celovške ceste in jo prečkala, pri čemer je Ivan najprej hitro hodil, nato pa tekel za Softićem. Ta se je vrnil v avto in z njim zapeljal nazaj na Celovško, jo diagonalno prečkal in ustavil tik pred Ivanom in dekletom, ki sta stala na pločniku. »Moj namen je bil, da ga prestrašim, ker me je brutalno pretepel,« je zatrdil Softić. Nato je speljal proti Gorenjski in se kmalu vrnil ter z avtomobilom sredi ceste zadel Ivana.

Ta je obtoženčevo trditev glede droge označil za »absurdno laž«. Povedal je, da je v lokalu z njim spregovoril le nekaj besed in da so se dogovorili, da ju bo spotoma zapeljal domov. Med vožnjo proti središču se niso ustavili, je bil pa ta čas, kot je opisal, zelo mučen, saj je moral poslušati Softićeve žaljivke na račun svoje hrvaške pripadnost, pa tudi grožnje, da ga bo ubil. Pred avtomobilom, ko je predvideval, da ga bo Softić napadel s palico, pa tudi zaradi groženj, se je odločil, da ga bo udaril. Hotel se ga je le ubraniti in ga prestrašiti, zato, kot dodaja, udarci niso bili zelo močni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije