GA PREPOZNATE?

Drama v Ljubljani: nad občanko sredi dneva

V Ljubljani je moški od zadaj stopil do ženske, ji z ramen strgal torbico in pobegnil. Medtem je v Velenju v ponedeljek zjutraj zamaskirani neznanec s pištolo oropal trafiko.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Če so nekoč takšni in drugačni zlikovci počakali na zavetje teme, preden so začeli svoje kriminalne pohode, danes dnevna svetloba mnogih ne zmoti več. Tako so v ponedeljek nekaj minut pred tretjo popoldansko uro policisti prejeli klic, da je na Snebrski cesti moški od zadaj pristopil do občanke in ji z ramen strgal torbico. S plenom je nato stekel poti Cesti v Zajčjo dobravo, policisti ga še iščejo.

Predrzni tat je bil na delu na Snebrski cesti v Ljubljani. Fotografija je simbolična. FOTO: BLAŽ SAMEC
Predrzni tat je bil na delu na Snebrski cesti v Ljubljani. Fotografija je simbolična. FOTO: BLAŽ SAMEC
Predrzni tatič naj bi bil visok okrog 180 centimetrov, oblečen pa je bil v hlače iz džinsa in temno jakno. Kot so še sporočili z ljubljanske policijske uprave, je bil mlajših let. Istega dne so policisti v Ljubljani obravnavali še eno drzno tatvino, tokrat na območju Viča.

»Neznani storilec je na domu zamotil oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih del, nato pa iz hiše odtujil gotovino,« je dogodek opisala Aleksandra Golec, ki na PU Ljubljana skrbi za stike z javnostjo. Ker policistom tudi tega nepridiprava včeraj še ni uspelo izslediti, so podali še njegov opis: »Moški je star okrog 30 let, črnih las, srednje visok, srednje postave, oblečen v sivo jakno in črne hlače. S kraja dejanja se je odpeljal z večjim temnim vozilom neznane znamke.«

Na štajerskem koncu so policisti medtem iskali roparja, ki je napadel že zgodaj zjutraj. Okrog 8. ure je vstopil v trafiko v Tomšičevi ulici v Velenju, s pištolo zagrozil zaposleni in zahteval denar. Ko mu ga je ženska izročila, je odšel proti središču mesta. Ropar je bil zamaskiran, si je pa žrtvi uspelo zapomniti, da je bil močnejše postave ter oblečen v temnejša oblačila.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije