UPORABIL JE TUDI SOLZIVEC

Drama pri Krškem: moški s sekiro v stanovanje, poškodoval pet oseb

Stari znanec policije je vstopil v hišo ter med kričanjem in pretepanjem poškodoval pet oseb.
Fotografija: Policija je posredovala zgodaj zjutraj. Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Policija je posredovala zgodaj zjutraj. Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

V četrtkovih jutranjih urah so policiste klicali v naselje blizu Krškega, kjer naj bi se sprle štiri družine. Na številko 113 so prejeli več klicev na pomoč, v katerih so omenjali fizično nasilje in orožje. Operativno-komunikacijski center je na kraj napotil več patrulj.

Po prvih zbranih obvestilih je bilo v pretepu lažje poškodovanih pet oseb (eno so odpeljali v bolnišnico), policisti pa so pridržali 21-letnega nasilneža, ki naj bi oborožen s sekiro najprej razbil vrata, vstopil v hišo ter med kričanjem in pretepanjem (tudi z uporabo solzivca) poškodoval pet oseb. Osumili so ga storitve kaznivih dejanj nasilništva, groženj, poškodovanja tuje stvari, nedovoljene proizvodnje orožja in prometa z njim ter kršitve nedotakljivosti stanovanja. Policisti so zasegli plinski razpršilec in dve palici, orožje še iščejo.

Nasilneža so v zadnjih letih 75-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj, ga več kot 15-krat obravnavali zaradi različnih kršitev javnega reda in miru ter več kot 20-krat za različne prekrške s področja prometne varnosti, poroča PU Novo mesto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije