PRIČO NOKAVTIRAL

Drama na sodišču: obtoženi napadel sodnika, nato odšel domov

Obtoženi uničenja sten ljutomerskega sodišča na ptujskem sodišču napadel ljutomerskega sodnik.
Fotografija: Boštjan Klement. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Boštjan Klement. FOTO: Oste Bakal

Pretekli ponedeljek se je na okrajnem sodišču na Ptuju pripetil nenavaden dogodek, kakršnega niti policisti ne obravnavajo pogosto. Ljutomerčanu Boštjanu Klementu sodijo zaradi poškodovanja tuje stvari, saj je marca lani popisal stene in razbil nekaj šip na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru. Ker se je zadeva zgodila na objektu sodišča, je predsednik višjega sodišča v Mariboru zadevo, namesto sojenja v Pomurju prenesel na Ptuj, kjer najbrž nihče ni pričakoval, da bo obtoženi fizično napadel pričo, sodnika ljutomerskega sodišča Gorazda Tivadarja.
Razdejanje na ljutomerskem sodišču. FOTO: Oste Bakal
Razdejanje na ljutomerskem sodišču. FOTO: Oste Bakal

Ko je na mesto za priče stopil sodnik Tivadar, naj bi ga obtoženi Klement neposredno nokavtiral in mu poškodoval nos ter ličnico. S tem se je obravnava končala, saj so nemudoma posredovali policisti. Ker je napadalec po zaslišanju lahko šel domov, naj bi okrog klical in govoril, kako je »Loposlav (tako naj namreč imenoval napadenega sodnika, op. p.) občutil mojo pest«.

Po naših podatkih sodnik Tivadar vseeno ni utrpel hude telesne poškodbe, saj naj bi se po nekaj dneh bolniškega staleža, med 7. in 17. septembrom, 18. septembra vrnil v službo.    
Razdejanje na ljutomerskem sodišču. FOTO: Oste Bakal
Razdejanje na ljutomerskem sodišču. FOTO: Oste Bakal

Večkrat pred soočen z organi pregona

Sodnik Gorazd Tivadar na ljutomerskem sodišču sicer razsoja v pravdnih zadevah in zato je presenetljivo, da je Klement napadel ravno njega. Morebiti pa gre za zamero iz preteklosti, kajti Boštjan Klement se že dolgo časa srečuje z organi pregona in s pravosodnimi organi. Med drugimi se ga spominjamo izpred petih let, ko je poskušal pred murskosoboškim tožilstvom javno protestirati zaradi domnevno nepravičnega pregona okrožne državne tožilke. To pa ni bilo vse, kajti naj bi pogosto grozil tožilcem in sodnikom, lani marca pa je prišlo do uničenja nekaj oken in popisanja sten sodišča v Ljutomeru, zaradi katerega je tokrat potekala glavna obravnava na ptujskem okrajnem sodišču.

 
Policija še preiskuje

Zanimivo, ptujski sodniki kljub hujši poškodbi svojega kolega Boštjanu Klementu niso odredili pripora in bo tako na še eno sodno obravnavo počakal na prostosti. Vprašanje je, česa ga bodo zdaj obtožili, kaznivega dejanja napada na uradno osebo, lahke oziroma hude telesne poškodbe ali česa tretjega.

Tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl je potrdil, da so policisti PP Ptuj  na ptujskem okrajnem sodišču obravnavali kaznivo dejanje oviranje pravosodnih organov po prvem odstavku 289. člena in kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe po prvem odstavku 122. člena kazenskega zakonika (KZ-1). Policisti o dejanju še zbirajo obvestila v predkazenskem postopku, zato drugih podrobnosti preiskave še ne morejo pojasniti.

Sodišče Ljutomer. FOTO: Oste Bakal
Sodišče Ljutomer. FOTO: Oste Bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije