UPORABILI SO PARALIZATOR

Drama na Ptuju: z nožem napadla policiste in medicinsko osebje

Zavračala je terapijo, se zaklenila v sobo in se na pozive ni odzivala.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic/delo

Iz PU Maribor poročajo o incidentu s Ptuja, kjer so danes policisti prišli na pomoč medicinskemu osebju. To ni moglo obvladati agresivne ženske, ki je zavračala predpisano terapijo. Po posredovanju zdravnikov se je zaklenila v svojo sobo in se na pozive ni odzivala. »Zaradi tega so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem. Gasilci so se umaknili, nakar se je usmerila neposredno proti policistu in z nožem večkrat zamahnila proti njemu. Policist je moral odskočiti, da je preprečil, da bi ga poškodovala,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Policist je uporabil električni paralizator, nato pa še z enim žensko vklenil. Zatem jo je pregledal zdravnik in ugotovil, da zaradi uporabe električnega paralizatorja ni dobila nobenih poškodb.

Kot za tovrstne primere določa Zakon o nalogah in pooblastilih policije, bo direktor Policijske uprave Maribor imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas