NASILJE

Drama na Obali: sosed pretepel zakonca

Objavljeno 16. julij 2020 14.19 | Posodobljeno 16. julij 2020 14.27 | Piše: N. Č.

Policistu je grozil, da ga bo ustrelil.

Prebivalka Hrvatinov je obvestila policiste, da sosed pretepa soseda. FOTO: Moni Černe, Slovenske novice
Koprske policiste je v sredo ob 17. uri poklicala ženska iz Hrvatinov, ki je povedala, da sosed kriči, grozi in pretepa ženo ter moža.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta poškodovana 60-letni moški in 54-letna ženska, poškodoval naj bi ju 45-letni sosed. Oškodovanca so odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico.

Dosedanja policijska preiskava je pokazala, da je osumljeni prišel do oškodovancev in od njiju zahteval, da mu iz osebnega avtomobila vrneta njegove osebne predmete, ki naj bi jih je pustil v njem. Ker se 45-letnik s tem vozilom ni nikoli peljal, sta bila lastnika začudena, vendar sta mu vozilo vseeno odprla in ga poskušala pomiriti.

Po pregledu vozila je z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel.

Ob prihodu policistov je 45-letnik policistu grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil, če se mu bo približal. Nato je zbežal s kraja v gozdiček pod stanovanjsko hišo. Tam so ga policisti izsledili in prijeli ter mu odredili pridržanje. Pri sebi ni imel orožja.

Osumljenca bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja, povzročitve lažje telesne poškodbe, nasilništva in poškodovanja tuje stvari (dve vozili in vhodna vrata).

Odpeljali so ga tudi v izolsko bolnišnico na strokovni pregled za alkohol, mamila in druga psihoaktivna zdravila.
Deli s prijatelji