GORELO JE

Drama na avtocesti: od priklopnika in tovora ni ostalo prav veliko (VIDEO)

Voznik je pravočasno zaustavil vozilo in rešil tovornjak.
Fotografija: Gasilci so na koncu le pogasili požar. FOTO: PGD Lenart
Odpri galerijo
Gasilci so na koncu le pogasili požar. FOTO: PGD Lenart

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da je v ponedeljek ob 18.29 na pomurski avtocesti na odseku Lenart–Maribor pri predoru Močna zagorelo tovorno vozilo. »Zagorela je izolacija v rolah na prikolici tovornjaka. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Lenart in PGD Pernica so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili in razkopali naloženo izolacijo. Na kraju je bila prisotna tudi policija in delavci DARS-a,« poroča (nelektorirano) regijski center za obveščanje.

Očividka je dejala, da je bilo najprej slišati močan pok, nato pa se je takoj pojavil ogenj z dimom. Tovornjakar je pravočasno ustavil vozilo in se umaknil na odstavni pas, kjer je tovornjak ločil od priklopnika.

Zaradi odstranjevanja posledic požara je bil omenjeni odsek pomurke dalj časa zaprt za ves promet. Obvoz za vsa vozila je bil urejen po regionalni cesti Lenart–Pernica.Policija je sporočila, da je romunski državljan vozil priklopno tovorno vozilo romunskih registrskih oznak po avtocesti A5, ko je pred predorom Močna na priklopnem tovornem vozilu zagorela zadnja leva notranja pnevmatika. Zaradi tega je voznik vozilo ustavil na prvi SOS niši, odklopil vlečno vozilo in ga prestavil na varno razdaljo. Nato je poskušal z gasilnim aparatom pogasiti nastali požar, a pri tem ni bil uspešen.

Požar se je razširil po celotnem priklopnem tovornem vozilu in na naložen tovor (izolacijski material). Požar so pogasili šele gasilci. Nastalo je za 13.000 evrov materialne škode.

Zaradi gašenja je bila avtocesta A5, v smeri Maribora zaprta za ves promet
do 2.55.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije