MED ROMI

Dolenjska tri dni slavila cviček, vmes pa osebno obračunavanje med Romi

Policija morala trikrat ukrepati zaradi osebnega obračunavanja med Romi.
Fotografija: Dolenjska je tri dni slavila cviček, dolenjskega posebneža, a žal so prizadevanja organizatorjev že v petek, ko je bila tudi velika povorka z več kot tisoč vinogradniki, nekoliko pokvarili dolenjski Romi, ki so glavni prireditveni prostor zlorabili za osebno obračunavanje. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Dolenjska je tri dni slavila cviček, dolenjskega posebneža, a žal so prizadevanja organizatorjev že v petek, ko je bila tudi velika povorka z več kot tisoč vinogradniki, nekoliko pokvarili dolenjski Romi, ki so glavni prireditveni prostor zlorabili za osebno obračunavanje. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

V noči na soboto se je v Novem mestu na Festivalu cvička zgodil množičen pretep, v katerem je bilo uporabljeno tudi hladno orožje. Policija je na glavnem trgu večkrat posredovala, vsaj štiri osebe pa so bile poškodovane, so sporočili z novomeške policijske uprave.

 

Sprlo in v pretep naj bi se zapletlo več ljudi, ki se med seboj poznajo, poročajo z novomeške policijske uprave. Eden izmed udeležencev je med prepirom drugega zabodel v roko. Reševalci so ranjenega in še dve osebi oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Še en moški naj bi bil lažje poškodovan, a je pred prihodom policistov odšel. Po naših informacijah so bili v pretepu udeleženi Romi, in sicer iz Poganške ulice in Žabjaka.

Policisti so jim zasegli nož, moškemu iz naselja Poganška ulica pa tudi hladno orožje, in sicer boksar. Po preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Policisti so jim zasegli nož. Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon
Policisti so jim zasegli nož. Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon

Več klicev na pomoč

Dobro uro zatem, ob 1.14, so znova prejeli več klicev na pomoč, saj je na prireditvenem prostoru prišlo do pretepa, ki ga varnostniki niso mogli obvladati. Možje v modrem so na trgu izsledili 27-letnika iz naselja Prapreška pot. Ta njihovih ukazov ni upošteval, zato so proti njemu uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Ugotovili so, da je bil pod vplivom alkohola, ko je žalil obiskovalce in v njih metal steklenice, jih spodbujal k pretepu ter tudi žalil policiste, ki so izvajali postopek. Pridržali so ga, zaradi kršitve javnega reda in miru pa mu bodo izdali plačilni nalog. A tudi takrat se ni končalo; nekaj po 5. uri je na prireditvenem prostoru več ljudi nadlegovalo strežno osebje, se med seboj prerivalo, vpilo in ni želelo upoštevati navodil varnostnikov. »Osebe so pred prihodom policistov pobegnile. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje identitete kršiteljev,« so sporočili s PU Novo mesto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije