PREHITRI VOZNIK

Divje zasledovanje: pred policisti bežal tudi z vožnjo v napačno smer

Prijeli so ga v Italiji, kjer je poskušal bežati še peš.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images

ROŽNA DOLINA – Policisti prometne policije Nova Gorica so v nedeljo ob 19.45 v naselju Rožna Dolina pri Novi Gorici obravnavali voznika italijanskih registrskih oznak, ki je kršil cestnoprometne predpise.

Prometni policisti so izvajali meritev hitrosti v naselju, kjer je hitrost s splošnim predpisom omejena na 50 kilometrov na uro. V tem času je pripeljalo osebno vozilo toyota auris italijanskih registrskih oznak, ki je skozi naselje vozilo s hitrostjo 103 kilometre na uro. Voznik na znak policistov ni ustavil oziroma jih ni upošteval ter je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Italiji.

Prečkal mejo

Prometni policisti so takoj zapeljali za pobeglim voznikom in ga dohiteli pri bencinskem servisu v Rožni Dolini ter ga poskušali zaustaviti z zvočnimi in s svetlobnimi znaki. Pobegli voznik se na te znake ni odzval oziroma ni ustavil vozila, temveč je zapeljal levo na smerno vozišče za promet vozil iz nasprotne smeri. Vožnjo je nadaljeval do krožnega križišča in kmalu zatem z avtomobilom zapeljal čez državno mejo med Slovenijo in Italijo na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda v Rožni Dolini. Ves čas so mu sledili policisti PPP Nova Gorica in ga poskušali ustaviti.

Takrat še neznani voznik je med vožnjo kršil cestnoprometne predpise (neupoštevanje pravil prednosti, vožnja z neprilagojeno hitrostjo, prehitevanje prek neprekinjene ločilne črte, vožnja po levi strani vozišča).

Policista uporabili prisilna sredstva

Prometni policisti so mu v skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju med državama sledili tudi po ulicah sosednje Gorice, kjer je voznik med vožnjo storil več hujših prekrškov in se po približno treh kilometrih v notranjosti Italije ustavil pri eni od stanovanjskih hiš ter poskušal peš zbežati slovenskim policistom. Iz njegovega vozila je izstopila tudi druga oseba, 40-letni sopotnik, državljan Italije. Policista sta ga pozvala, naj se ustavi, a tega pobegli voznik ni upošteval oziroma je poskušal zbežati. To mu ni uspelo, saj sta ga slovenska policista kmalu ujela, v nadaljevanju postopka pa sta morala za hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov uporabiti prisilna sredstva. Kmalu zatem so na kraj prispeli italijanski policisti in prevzeli 32-letnega kršitelja, državljana Italije, v nadaljnji postopek.

Italijanski policisti so med postopkom med drugim ugotovili, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniška dovoljenja, vozil pa je neregistrirano in nezavarovano vozilo.

Prometni policisti so mu za kršitve prometne zakonodaje, ki so bile storjene v Sloveniji, izdali plačilni nalog. Proti njemu pa bodo ukrepali tudi italijanski policisti, in sicer za prekrške, ki jih je storil na območju Italije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije