HUJŠI CESTNI PREKRŠKI

Divjali po slovenskih cestah: to so rekorderji (FOTO)

Objavljeno 28. maj 2020 16.00 | Posodobljeno 28. maj 2020 15.42 | Piše: N. Č.

Po avtocesti vozil s hitrostjo 272 km/h.

FOTO: PU Ljubljana
Čez vikend in v tem tednu so pri PU Ljubljana ugotovili več hujših cestnoprometnih prekrškov, predvsem prekoračitev hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

Prometni policisti so ustavili voznika, ki je vozil po avtocesti s hitrostjo 272 km/h, in še več voznikov, ki so prekoračili hitrost 200 km/h. Zaznali so še prekoračitve hitrosti, kjer so vozniki vozili 202, 205 in 209 km/h, na dolenjski avtocesti pa voznika, ki je vozil 202 km/h.

image
FOTO: PU Ljubljana


Poleg tega so obravnavali voznika, ki je po štajerski avtocesti vozil 197 km/h in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,40 mg/l.

Predpisana globa za omenjene prekoračitve hitrosti je 1.200 evrov, stranska sankcija pa devet kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom alkohola pa goloba 500 evrov in pet kazenskih točk.

image
FOTO: PU Ljubljana


V sredo so ljubljanski policisti ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l.

Kočevski policisti so na regionalni cesti med Ribnico in Kočevjem ustavili voznika, ki je zunaj naselja vozil s hitrostjo 160 km/h. Obema so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog na sodišče.

image
FOTO: PU Ljubljana


Policija znova poziva: »Vozite previdno, le skupaj lahko poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse. Hitrost je eden izmed najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. Kljub vsem pozivom voznikom, naj vozijo previdno in spoštujejo omejitve, se še vedno najdejo taki, ki zavestno ogrožajo svoja življenja in življenja drugih prometnih udeležencev. Že večkrat smo poudarili, da cesta ni poligon in da se morajo udeleženci v cestnem prometu ravnati po prometnih predpisih. Skrb za prometno varnost je ena izmed naših prioritet, proti kršiteljem cestnoprometnih predpisov bomo zato dosledno ukrepali.«

image
FOTO: PU Ljubljana
Deli s prijatelji