NI GA BILO

Divjak imel pogum za predrzno vožnjo, za sodnike ga nima

Aljaža Ostrša ni bilo na sodišče.
Fotografija: Zatožna klop, rezervirana za Aljaža Ostrša, je vnovič samevala. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Zatožna klop, rezervirana za Aljaža Ostrša, je vnovič samevala. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA  – Čeprav so policisti na podlagi odredbe sodišča o prisilni privedbi iskali 24-letnega Aljaža Ostrša, se na murskosoboškem okrožnem sodišču predobravnavni narok zaradi predrzne vožnje v cestnem prometu niti tokrat ni začel. Obtoženi je namreč nedosegljiv za roko pravice.

Predrzno in brezobzirno

Sodniku Stanislavu Jugu ni preostalo drugega, kot da predobravnavni narok znova preloži za nedoločen čas, a tokrat se je zaradi več kot očitnega izogibanja zatožni klopi odločil za skrajni ukrep – pripor. Ostrš je uradno prijavljen na Delavski ulici 14 v Mariboru, po nekaterih podatkih naj bi bil trenutno doma na območju Zgornje Kungote pri Mariboru, a so policisti sporočili, da naj bi se preselil na celjsko območje, našli ga niso. Kje je obtoženi, ki je poročen in oče enega otroka, ni znano, gotovo pa nima mirnega spanca, saj ga policisti sedaj še bolj intenzivno iščejo in ga bodo vtaknili v pripor. Že kaznovani Ostrš se bo moral zagovarjati zaradi očitkov o predrzni vožnji v cestnem prometu.

Sodnik Stanislav Jug je sklenil, obtoženi gre v pripor! FOTO: Oste Bakal
Sodnik Stanislav Jug je sklenil, obtoženi gre v pripor! FOTO: Oste Bakal

V obtožnici, ki so jo spisali mariborski državni tožilci, v Murski Soboti pa jo zastopa okrožna državna tožilka Desanka Novak, mu očitajo, da je kot voznik motornega vozila v cestnem prometu povzročil neposredno nevarnost za življenje ali telo drugih ljudi. Očitajo mu, da je »v Mariboru predrzno in brezobzirno vozil motorno vozilo, ki ga nima pravice voziti, pri tem pa ni upošteval pravila o prednosti, ko je 14. aprila 2015 ob 16. uri, kljub temu da nima vozniškega dovoljenja, vozil neregistrirano osebno vozilo audi A4, na katerem je imel nameščeni različni registrski tablici, ko so ga v bližini stanovanjske hiše na naslovu Nasipna ulica 100 ustavili z modro svetilko in kratkim zvočnim signalom s sireno, zaradi česar je vključili štiri smerne utripalke ter se na bližnjem avtobusnem postajališču ustavil, ko pa se je za njim ustavila policijska patrulja, je sunkovito speljal in začel z vozilom bežati ...«


Bežal je po Nasipni do prednostne Mejne ulice, proti Kaspretovi ulici, naprej po ulici Borcev za severno mejo, nato je pri semaforju zavil na Prečno ulico in po njej vozil do Ceste 14. divizije pa do Vrazove ulice in naprej po Železnikovi ... Med bežanjem je Ostrš, ki je očitno gledal veliko filmov, naredil veliko prometnih prekrškov (izsiljevanje prednosti, prevozil je več znakov stop, divjal s hitrostjo nad 100 kilometrov na uro, čeprav je veljala omejitev 50 kilometrov na uro, ogrožal je pešce in druga vozila, v nekaj vozil se je celo zaletel).

Iščejo ga tudi mariborski sodniki

Sicer pa nogometaša ne iščejo samo murskosoboški sodniki, že 25. aprila je predsednica okrožnega sodišča v Mariboru Alenka Zadravec izdala odredbo, po kateri se vročitve sodnih vabil ali odločb opravlja »tako, da se na oglasni deski in na e-portalu sodišča objavi sporočilo o vročanju z javnim naznanilom Aljažu Ostršu«. Torej ga niti mariborsko sodišče ne more odkriti in mu uradno vročiti sodne pošte. Oste bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije