INFARKT

Za Danilovo smrt ni bila kriva nesreča

Objavljeno 19. november 2020 20.55 | Posodobljeno 19. november 2020 21.59 | Piše: O. B.

Mopedist je po padcu 23 dni pozneje umrl v bolnišnici, a ni šlo za posledice prometne nesreče.

V spomin. FOTO: Shutterstock
V sredo, 2. septembra, okrog 18. ure se je v naselju Cven pri Ljutomeru zgodila prometna nesreča, ko je voznik mopeda zapeljal na bankino, izgubil nadzor nad vozilom, padel ter se hudo poškodoval.

Policisti so pri zbiranju obvestil v Splošni bolnišnici Murska Sobota izvedeli, da je 64-letni voznik mopeda, Danilo Sabotin, tri tedne pozneje, 25. septembra, v bolnišnici umrl. Svojci so ga v najožjem družinskem krogu od njega poslovili v četrtek, 1. oktobra, na pokopališču v Ljutomeru. Najprej so njegovo smrt prišteli posledicam prometne nesreče, zdaj pa so s PU Murska Sobota sporočili, da so pozneje preiskave in obdukcija potrdili, da je nesrečni mopedist umrl naravni poti – šlo naj bi za srčni infarkt, za posledicami katerega je 23 dni po padcu umrl.

Tudi če odštejemo pokojnega Danila Sabotina, je letošnje leto eno najbolj kritičnih v Pomurju v zadnjih letih, ko gre za najhujše prometne nesreče. Do 19. novembra  je namreč na pomurskih prometnicah zaradi prometnih nesreč umrlo šest udeležencev, v istem obdobju lani, pravzaprav v celotnem letu lani pa je na pomurskih cestah v nesrečah umrla ena oseba. Predlani so v prometnih nesrečah na pomurskih cestah umrle tri osebe.
Deli s prijatelji