ČRN DAN NA JUŽNI LJUBLJANSKI OBVOZNICI

Policija pojasnila: vozilo se je zagozdilo pod tovornjakom, slovenski voznici ni bilo pomoči

Iz posnetkov, ki jih je policija pridobila, je videti, da je tovornjakar, ki je nesrečo zakrivil, sicer zaviral, a zelo pozno oziroma tik pred zdajci.
Fotografija: Nesreča na ljubljanski južni obvoznici, v kateri so umrle tri osebe. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Nesreča na ljubljanski južni obvoznici, v kateri so umrle tri osebe. FOTO: Črt Piksi

V ponedeljek popoldne se je na južni ljubljanski obvoznici zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe.

Policija je z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovila, da je voznik tovornega vozila, državljan Slovaške (56), vozil od predora Golovec proti Barju, dohitel stoječo kolono vozil in se zaletel v zadnji del avtomobila, ki ga je vozila državljanka Slovenije (55). To je potisnilo v drugo vozilo, v katerem sta bila državljana Italije (oba 72), zaradi hitrosti pa jih je potisnilo v stoječe tovorno vozilo (za volanom je sedel slovenski državljan, 51), ki je stalo pred njimi, to pa nato še v počitniško prikolico državljanov Nemčije (za volanom je sedel 61-letnik).

Slovenka in Italijana umrli

Vozilo Slovenke se je zagozdilo pod tovornjakom, nesrečna voznica pa je takoj preminila. Umrla sta tudi državljana Italije. Drugi kamion, upravljal ga je državljan Slovenije, se je prekucnil.

Nesreča na ljubljanski južni obvoznici, v kateri so umrle tri osebe. FOTO: Črt Piksi
Nesreča na ljubljanski južni obvoznici, v kateri so umrle tri osebe. FOTO: Črt Piksi

Po trčenju je tovorno vozilo povzročitelja, skupaj z osebnim vozilom, v katerem je bila državljanka Slovenije, zdrselo na prehitevalni pas in zagorelo. Vozniku tovornjaka je uspelo vozilo pravočasno zapustiti, voznica pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. Voznik je utrpel lažje poškodbe.

Cesta je bila zaprta do 1.00 ponoči, ko so bile odstranjene vse posledice nesreče.

Dve zgodbi o zaviranju

Iz posnetkov, ki jih je policija pridobila, je videti, da je tovornjakar, ki je nesrečo zakrivil, sicer zaviral, a zelo pozno oziroma tik pred zdajci. Preostale okoliščine bodo ugotavljali tudi s pomočjo sodnih izvedencev.

Policija še razkriva, da nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije