ODREZANA ROKA

Znano, koliko let zapora se obeta Adlešičevi in Abramovu (FOTO)

Za Julijo tožilstvo predlaga pol leta manj.
Fotografija: Sebastien Abramov. FOTO: Gordana Stojiljković
Odpri galerijo
Sebastien Abramov. FOTO: Gordana Stojiljković

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je te dni pričakovati zaključne besede v sojenju v t. i. zadevi odrezana roka, kjer tožilstvo Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu in njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Tožilec je danes predlagal tudi zaporne kazni za osumljene. Za Julijo predlaga štiri in pol leta, za Abramova pet let, za njegovo mater štiri leta, za očeta pa eno leto.

Julija Adlešič. FOTO: Gordana Stojiljković
Julija Adlešič. FOTO: Gordana Stojiljković
Obtožnica Adlešičevi, njenemu partnerju ter njegovima staršema očita poskus zavarovalniške goljufije. Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago. Po mnenju tožilstva pa je to storila namerno, da bi dobila odškodnino.

Več kot milijon evrov odškodnine

H goljufiji je Adlešičevo domnevno napeljal Abramov. Malo pred poškodbo jo je namreč življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Po tožilčevem mnenju je dokazni postopek potrdil vse očitke v obtožnici. Zagovorniki obtožene četverice menijo ravno nasprotno.
 

Več o današnjem sojenju preberite v torkovi tiskani izdaji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije