TRAGEDIJA NA ŠTAJERKI

Znana državljanstvo in starost umrle osebe v hudi nesreči

Prehiter voznik je trčil v kolono.
Fotografija: Huda nesreča na štajerki. FOTO: CZR Domžale
Odpri galerijo
Huda nesreča na štajerki. FOTO: CZR Domžale

DOMŽALE – V hudi nesreči, ki se je zjutraj zgodila na štajerski avtocesti pri Domžalah v smeri Ljubljane, je umrla ena oseba, ena je huje poškodovana, štiri pa lažje. Udeležena so bila tri vozila.

Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ob ogledu kraja nesreče je znano, da je 54-letni voznik tovornega vozila renault master, državljan Slovenije, vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani. Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila opel vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni.

Trčenje je bilo tako silovito, da je opla odbilo v odbojno ograjo in avtomobil citroen berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil.

V vozilu opel vivaro je bilo šest oseb, dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. Ena od potnic (52) v kombiju, državljanka Velike Britanije, je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla. Štiri osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, ena oseba pa je bila huje poškodovana. Vse poškodovane osebe so bile z reševalnimi vozili odpeljane v KC Ljubljana.

Voznika vozil renault master in citroen berlingo nista bila poškodovana.

Huda nesreča na štajerki. FOTO: CZR Domžale
Huda nesreča na štajerki. FOTO: CZR Domžale


Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom, ki je bil pri vseh treh negativen.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo.

Zaradi nesreče in opravljanja posledic je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30, promet za osebna vozila je bil preusmerjen na regionalno cesto.

Policisti še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije