ŠTAJERSKI GOLJUF

Mirko, zloglasni prevarant otrok, končno za zapahi

Objavljeno 18. julij 2019 19.00 | Posodobljeno 18. julij 2019 19.41 | Piše: Tomica Šuljić

Zaradi njega je mama z dvema invalidnima otrokoma ostala brez vozila. Na vrsti so številna sojenja po vsej državi.

Mirko Svenšek je prišel v roke policiji, a je že na prostosti. FOTO: Facebook
IDRIJA, NOVA GORICA – Lani in predlani smo večkrat poročali o štajerskem goljufu Mirku Svenšku, ki je deloval po vsej državi. Potem ko si je od ljudi sposodil denar, jo je večkrat podurhal v neznano. Najbolj je odmevalo, ko si je od osemletnega dečka na Primorskem sposodil 10 evrov in mu zabičal, naj za posojilo ne pove staršem.

image
Ženskam je sam pošiljal svojo sliko. FOTO: osebni arhiv
Čez nekaj časa je mama z dvema invalidnima otrokoma ostala brez vozila, ki ga je Svenšek potreboval za dvig denarja z bankomata. Ker jo je zapeljal, mu je ženska posodila avto brez pomisleka, k njej pa se je vrnil po 7000 prevoženih kilometrih nekaj tednov pozneje, ko smo na odpeljano vozilo opozorili s člankom v Novicah. Mama nam je povedala, da je avto po tej neprijetni dogodivščini zamenjala, saj se je počutila skrajno neprijetno oziroma izkoriščeno.

Nazadnje smo o Svenšku – ki za dame in nove znance uporablja tudi imena Mitja Svenšek, Mirko Mantič ali Mandič – poročali februarja, ko je nekdo tarnal, da ga je želel ogoljufati za večjo vsoto. Naš sogovornik je povedal: »Zadeva je na sodišču v Mariboru, njega pa trikrat ni bilo na sojenje.«

image
O Svenškovih lumparijah smo pisali, zdaj bo zanje odgovarjal. FOTO: S.N.


No, Svenšek je na hladnem: po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah so ga zaprli. Zanj je bila razpisana obravnava na idrijskem okrajnem sodišču, a tam niso vedeli, da je Svenšek na prestajanju kazni (in zato Štajerca ni nihče pripeljal iz zapora). Zoper Svenška so na novogoriškem okrajnem sodišču razpisana kar tri sojenja: ob dveh goljufijah se bo moral zagovarjati tudi zaradi groženj eni od žrtev. Predvidoma septembra ga bodo znova privedli tudi v Idrijo, kjer se bo zagovarjal zaradi suma, da je goljufal in kradel. Glede na bogat kazenski spis pa ga bodo lahko oškodovanci srečali še na drugih sodiščih: nemara tudi na mariborskem, kamor so ga doslej neuspešno vabili. Koliko sojenj ima pred seboj, verjetno niti sam ne ve. 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji