ŠTAJERSKI GOLJUF

Mirko, zloglasni prevarant otrok, končno za zapahi

Zaradi njega je mama z dvema invalidnima otrokoma ostala brez vozila. Na vrsti so številna sojenja po vsej državi.
Fotografija: Mirko Svenšek je prišel v roke policiji, a je že na prostosti. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mirko Svenšek je prišel v roke policiji, a je že na prostosti. FOTO: Facebook

IDRIJA, NOVA GORICA – Lani in predlani smo večkrat poročali o štajerskem goljufu Mirku Svenšku, ki je deloval po vsej državi. Potem ko si je od ljudi sposodil denar, jo je večkrat podurhal v neznano. Najbolj je odmevalo, ko si je od osemletnega dečka na Primorskem sposodil 10 evrov in mu zabičal, naj za posojilo ne pove staršem.

Ženskam je sam pošiljal svojo sliko. FOTO: osebni arhiv
Ženskam je sam pošiljal svojo sliko. FOTO: osebni arhiv
Čez nekaj časa je mama z dvema invalidnima otrokoma ostala brez vozila, ki ga je Svenšek potreboval za dvig denarja z bankomata. Ker jo je zapeljal, mu je ženska posodila avto brez pomisleka, k njej pa se je vrnil po 7000 prevoženih kilometrih nekaj tednov pozneje, ko smo na odpeljano vozilo opozorili s člankom v Novicah. Mama nam je povedala, da je avto po tej neprijetni dogodivščini zamenjala, saj se je počutila skrajno neprijetno oziroma izkoriščeno.

Nazadnje smo o Svenšku – ki za dame in nove znance uporablja tudi imena Mitja Svenšek, Mirko Mantič ali Mandič – poročali februarja, ko je nekdo tarnal, da ga je želel ogoljufati za večjo vsoto. Naš sogovornik je povedal: »Zadeva je na sodišču v Mariboru, njega pa trikrat ni bilo na sojenje.«

O Svenškovih lumparijah smo pisali, zdaj bo zanje odgovarjal. FOTO: S.N.
O Svenškovih lumparijah smo pisali, zdaj bo zanje odgovarjal. FOTO: S.N.


No, Svenšek je na hladnem: po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah so ga zaprli. Zanj je bila razpisana obravnava na idrijskem okrajnem sodišču, a tam niso vedeli, da je Svenšek na prestajanju kazni (in zato Štajerca ni nihče pripeljal iz zapora). Zoper Svenška so na novogoriškem okrajnem sodišču razpisana kar tri sojenja: ob dveh goljufijah se bo moral zagovarjati tudi zaradi groženj eni od žrtev. Predvidoma septembra ga bodo znova privedli tudi v Idrijo, kjer se bo zagovarjal zaradi suma, da je goljufal in kradel. Glede na bogat kazenski spis pa ga bodo lahko oškodovanci srečali še na drugih sodiščih: nemara tudi na mariborskem, kamor so ga doslej neuspešno vabili. Koliko sojenj ima pred seboj, verjetno niti sam ne ve. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije