Zgorelo stanovanje

Oče in sin pred ognjem zbežala brez vsega. Preiskujejo sum povzročitve splošne nevarnosti.
Fotografija: Gost črn dim se je vil izza okna stanovanja v večstanovanjski zgradbi sredi Mežice. FOTO: Občan/koroške Novice
Odpri galerijo
Gost črn dim se je vil izza okna stanovanja v večstanovanjski zgradbi sredi Mežice. FOTO: Občan/koroške Novice

Pred dnevi je zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta na Partizanski cesti v Mežici. Gost črn dim se je valil izza okna v drugem nadstropju, z ognjem pa so se spopadli gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Mežica in Črna na Koroškem, ki so požar hitro omejili in pogasili.

Pet stanovalcev so reševalci Zdravstveno-reševalnega centra Koroška z Raven na Koroškem prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, ker so se nadihali dima. Kot je povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite občine Mežica Igor Pšeničnik, stanovanje, v katerem je zagorelo, ni več primerno za bivanje, zato so za družino poiskali nadomestno.
Kot smo še izvedeli, sta v najetem stanovanju, v katerem je izbruhnil požar, živela oče in sin, poleg njiju pa so se dima nadihali še trije stanovalci, a so bili v soboto že vsi izpuščeni iz bolnišnice. Šlo naj bi za starejši večstanovanjski objekt, ki je znotraj večinoma še lesen, zato se je ogenj toliko bolj hitro razširil. Očetu in sinu, ki sta pred ognjem zbežala, ne da bi lahko rešila najnujnejše, je z oblačili že pomagal mežiški Rdeči križ.

Kot je povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje, kriminalisti preiskujejo sum povzročitve splošne nevarnosti, v požaru pa je nastalo od 30.000 do 40.000 evrov škode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije