Zgoreli delavnica, orodje, nadomestni deli in kar sedem viličarjev

Materialna škoda znaša kar 150.000 evrov.
Fotografija: Ko je zagorelo, se je dom videl daleč okrog. FOTO: M. J.
Odpri galerijo
Ko je zagorelo, se je dom videl daleč okrog. FOTO: M. J.

V ponedeljek ob 10.47 so bili policisti PU Maribor obveščeni o požaru v delavnici v Vosku v občini Pesnica. Zagorelo je v zaklenjeni delavnici velikosti 13-krat 12 metrov, kjer so skrbeli za servisiranje viličarjev.

V času požara v delavnici ni bilo nikogar in tudi v požaru ni bil nihče poškodovan. Požar so pogasili gasilci iz PGD Pernica, PGD Jarenina, PGD Jakobski Dol, PGD Pesnica in PGD Spodnja Kungota, a kljub njihovemu posredovanju je bil objekt močno poškodovan.

Policisti so ugotovili, da je ogenj izbruhnil v elektroomarici delavnice, od koder se je razširil po delavnici, v priročno skladišče na podstrešju in na ostrešje, ki je v požaru delno zgorelo. V delavnici so med požarom zgoreli različno orodje, rezervni nadomestni deli viličarjev, hidravlična stiskalnica, delno pa je zgorelo sedem različnih viličarjev znamke Linde.

Po nestrokovni oceni znaša materialna škoda okoli 150.000 evrov. Ker policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije